Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM NOG NIET VERLOST VAN VVD-WETHOUDER MINHAS

SCHIEDAM- De Schiedamse wethouder Fahid Minhas (VVD) heeft zijn ontslagbrief ingediend bij de burgemeester, maar Schiedam is nog niet van hem af. Minhas wordt eind deze maand pas in Den Haag verwacht. Ondertussen wordt haast gemaakt met de installatie van zijn opvolger. De fractievoorzitters zijn daar inmiddels schriftelijk over geïnformeerd door de burgemeester.

Minhas wordt, als nummer 26 op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen, op 31 maart, naar verwachting, geïnstalleerd als volksvertegenwoordiger in Den Haag. In zijn ontslagbrief houdt de wethouder nog een slag om de arm. Minhas: ‘Hoewel de definitieve uitslag nog enige dagen op zich laat wachten en er ook nog kleine mutaties kunnen plaatsvinden door voorkeurstemmen, verwacht ik dat ik ben gekozen als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.’

Burgemeester Cor Lamers (CDA): “U heeft begrepen dat de fractie van de VVD inmiddels een kandidaat beschikbaar heeft om hem in dat geval snel op te kunnen volgen.”

De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben een bericht ontvangen van Lamers over de wijze waarop de benoeming van de nieuwe VVD-wethouder Antoinette Laan snel in procedure kan worden gebracht. Lamers: “De raadsvergadering van 20 april lijkt daarvoor te ver weg, maar de mogelijk is om, voorafgaand aan het Stadserf van 6 april, een korte vergadering te houden, waarin de wethoudersvacature aan de orde kan worden gesteld. Uiteraard daaraan voorafgaand vindt een integriteitsonderzoek plaats en een hoorzitting van de commissie, bestaande uit leden van de raad.”

Zie ook:

Ook vragen rond aankoop prive-woning wethouder Schiedam

Wethouder Schiedam had meer dan 7 woningen op zijn naam

Schiedamse VVD-wethouder verkoopt aan huisjesmelkers

‘Kopers panden wethouder Schiedam geen huisjesmelkers’

Kanttekening bij verkoop kluspanden Schiedam-oost

Wantrouwen huizenbezit wethouder Schiedam

Stilte rond handel in vastgoed wethouder Schiedam

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *