Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRAGEN ROND AANKOOP PRIVE-WONING WETHOUDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) heeft eerder dit jaar de woning gekocht van partijgenoot Foort van Oosten in Schiedam-Sveaparken, waarbij het erop lijkt dat het pand is verkocht voor minimaal 220.000 euro onder de marktwaarde. En zelfs onder de WOZ waarde.

Van Oosten vertrok uit Schiedam om burgemeester te worden in Nissewaard. De verkoop aan Minhas roept vragen op vanwege de verkoopprijs voor een dergelijk pand met lap grond, maar bij de gemeente Schiedam is een woordvoerder niet onder de indruk van een voorgelegde berekening op basis van vergelijkingen.

Allereerst de koopsom: 555.000 euro. Navraag bij twee makelaars in Schiedam leert dat in Sveaparken een halfvrijstaande woning van die afmetingen en zoveel grond (517 m² perceel) nu voor boven de 800.000 euro weggaat. Op sites als Huispedia komt een waardeschatting uit op tussen de 825.000 en 899.000 euro. De uiteindelijke verkoopprijs was slechts 20.000 euro hoger dan wat Van Oosten ruim 4 jaar geleden betaalde, terwijl de huizenprijzen sindsdien zijn geëxplodeerd. Het pand van de directe buren (209 m² perceel) is recent verkocht voor 569.000 euro kosten koper. Een meer identieke woning aan het Fjelddal 12, vergelijkbaar vanwege de ligging en omvang perceel, werd recent verkocht voor 775.000 euro.

Een woordvoerder van de gemeente Schiedam wil niets weten van de vergelijking met het pand aan het Fjelddal en een verwijzing naar Huispedia. De woordvoerder: ‘Dat geeft de gemiddelde woningwaarde in de omgeving weer, maar zegt niets over een individuele woning.’ Over het pand aan het Fjelddal: ’Een woning van een heel ander type. Een vergelijking met de verkoopprijs van die woning is dan ook niet relevant.’

Blijft onweersproken de minimale overwaarde van 20.000 euro. Daar heeft ook de woordvoerder van de gemeente Nissewaard geen antwoord op.

Beide gemeenten stellen dat de aankoop van de huidige privéwoning van Minhas al begin 2019 overeen is gekomen tegen een voor dit woningtype gangbare prijs. ‘De overdracht heeft echter anderhalf jaar later plaatsgevonden. Daarom is de wethouder pas kortgeleden daadwerkelijk verhuisd’, aldus de woordvoerder in Schiedam.

Voor de gemeente Nissewaard zijn daarmee alle vervolgvragen niet meer aan de orde. Hierdoor blijft de vraag onbeantwoord of er tussen burgemeester Van Oosten en de gemeente Nissewaard misschien een regeling is afgesproken voor de kosten die hij moet maken om te verhuizen naar Nissewaard. Een regeling waarin de opbrengst van zijn huis in Schiedam wordt meegewogen? Ook behoudt Van Oosten door de lage opbrengst meer recht op hypotheekaftrek voor zijn nieuwe woning in Nissewaard. De woordvoerder laat het allemaal onweersproken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “VRAGEN ROND AANKOOP PRIVE-WONING WETHOUDER SCHIEDAM

 1. Zie je ik zei het toch deze man heeft schijt aan alles en iedereen en laat zijn zaakjes opknappen door een woordvoerder, wat een Held man die Minhas…. Farizeeër

 2. Ik zei het toch deze man past goed in Den Haag,,,,, schijt aan alles en iedereen hebben. En wat een held om een woordvoerder te laten spreken. Watje….. Farizeeër

 3. Als ik als normale burger zulke transacties doe,dan staat écht p de belasting bij mij op de stoep.
  Aan de kant van de wethouder lijkt het dat er aardig wat ander geld gebruikt is wat vervolgens voor de burgermeester heel goed uitkomt .
  Als jullie het niet onderzoeken ga ik het persoonlijk doen, nu ik met pensioen ben heb ik daar alle tijd voor.
  Groet Jan

 4. Lieve mensen.
  Ik denk dat Dhr Minhas zich er terdege van bewust is, dat het niet erg “Slim” was om dit te doen.
  Maar laten we nu stoppen met hem te blijven aanvallen, ik denk dat het kwartje is gevallen en iedereen wel zijn mening heeft gezegd.
  Hij is gewoon een slimme man, maar omdat hij wethouder is staat hij volop in de schijnwerpers, als een andere persoon dit had gedaan zonder publieke functie was het wel een slimme man geweest voor velen.
  Hij is relatief jong en heeft een stel goede hersen. Hij zal hier zeker lering uit getrokken hebben.

 5. Dus genoeg redenen om dit uit te zoeken, hij dient het voorbeeld te geven ,hij hoort dus niet in de politiek, hebben jullie wel enig idéé wat deze man het ondernemerschap in de Spaanse polder aandoet met zijn erfpacht regeltjes.

 6. Iedereen is toch vrij om zijn privébezit te verkopen? Ongeacht zijn baantje. Ieder van jullie zou dit ook doe als hij de kans kreeg, het levert genoeg op.

 7. Heeft U wel eens gehoord van witwassen en belasting ontduiken.
  Daar ruikt dit naar, dus als deze mensen niets te verbergen hebben hoeven zij na onderzoek niets te vrezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *