Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STILTE ROND HANDEL IN VASTGOED WETHOUDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) heeft recent twee van zijn panden verkocht in Schiedam, maar een woordvoerder van de gemeente reageert al weken niet op de vraag of de Schiedamse wethouder Bouwen en Wonen dus nog altijd handelt in vastgoed. Aangenomen kan worden dat door de verkoop van een rij kluspanden in de Daltonstraat alle huizen in de straat in waarde stijgen. Waaronder dus ook het bezit van de wethouder.

Begin dit jaar stonden in de Daltonstraat nog twee huizen op naam van Minhas. Na een bericht op 6 november, over de kluspanden en het vastgoedbezit van de wethouder in de bewuste straat in Oost, reageerde de woordvoerder van de gemeente wél. ‘Wethouder Minhas heeft in de Daltonstraat slechts één verhuurde woning in bezit’, luidde de reactie. En: ‘Op dit moment heeft de wethouder drie verhuurde woningen in bezit, waarvan dus één in de Daltonstraat.’

Uit gegevens van het Kadaster werd afgelopen januari duidelijk dat de wethouder op dat moment eigenaar was van vijf panden: aan de Rembrandtlaan en in de Pascal- en Daltonstraat (samen voor 350.000 euro en volgens de woordvoerder destijds vooraf door een onafhankelijke taxateur getaxeerd en niet onder de marktwaarde gekocht).

Vlak voor zijn aanstelling als wethouder in mei 2018 liet Minhas weten: “Ik blijf rechtmatig eigenaar van de verhuurde woningen, maar ik heb geen directe invloed meer op wat er gebeurt met die woningen in de zin van onderhoud, reparatie en vervanging van zaken.” De wethouder heeft het beheer van zijn huizen ondergebracht bij een beheerder, maar is nog altijd rechtmatig eigenaar van de verhuurde woningen.

Vorig jaar viel op het stadskantoor het besluit om vijf gemeentelijke panden in het evenblok in de Daltonstraat als casco (klus)woning te verkopen. In januari spraken boze tongen in de Schiedamse vastgoedwereld over belangenverstrengeling door de wethouder, omdat Minhas zelf meerdere Schiedamse woningen bezit voor de verhuur, waaronder (toen nog) twee in de Daltonstraat.

Officieel wordt het beleid van de gemeente vastgesteld door de gemeenteraad en het college, niet door individuele wethouders. Ook is er de regel, dat bestuurders zich onthouden van stemming, als zij een persoonlijke betrokkenheid hebben bij een onderwerp.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

12 reacties op “STILTE ROND HANDEL IN VASTGOED WETHOUDER SCHIEDAM

  1. Dit is een ronduit racistische opmerking.
   Het gaat niet om de afkomst van zijn voorouders.
   Deze hoogopgeleide wethouder is gewoon in Rotterdam geboren. Hou je alsjeblieft aan de feiten die bekend zijn en beoordeel deze. Er zal onderzoek moeten worden gepleegd naar zijn manier van doen.

 1. Al eerder geschreven dat Schiedam een anclave is binnen Nederland met een eigen leider (burgemeester) volgelingen (wethouders) en een eigen ordedienst (stadswachten). Al deze figuren hebben een eigen agenda, eigen wetten, regels en normen en waarden.

  1. Schiedam wordt steeds meer verdeeld.
   Turken met hun eigen regel en wetgeving.

   Bulgaren in Oost en west die al hun normen en waarden aan hun laars lappen.Op grote schaal onderverhuren, sekswerkers, witwassen, wapenhandel, drugs etc. Kunnen overal winkels openen zonder dat je ook maar 1 klant ziet.
   Als gevolg op grote schaal belastingontduiking, illegale sigaretten en drank en ga zo maar verder.
   Ze integreren niet en spreken na 5 jaar nog geen Nederlands. Kopen alle huizen op. Komen met tassen geld, bieden ruim boven de vraagprijs, makelaars worden omgekocht. Rijden in dikke bolides en niemand vraagt zich af kan dit allemaal??
   Ja in Schiedam kan dit!!
   Burgemeester Lammers heeft oogkleppen op.
   Horen,zien en zwijgen en de bewoners hebben de overlast!

   Nu komen de Moldaviers, Albanezen, Roemen en Letten even geld ophalen in Nederland..als bandieten rondtrekken. Meer winkeldiefstallen, auto inbraken, pinpasfraude, woningovervallen, hennepteelt, op bestelling auto onderdelen stelen. Het kan en mag allemaal in Nederland.

 2. Dit stinkt naar misdaad, belangenverstrengeling, steekpenningen,vriendjespolitiek. Waar komt dat geld vandaan?
  Hopen dat hij geen burgemeester wordt, dat wordt ern ramp!

 3. Ik wist het….. Deze meneer Minhas loopt maar een beetje wethoudertje te spelen maar ondertussen geld cashen van en voor zijn pandjes. En dan nog liegen ook, duidelijk een gevalletje RUPSJE NOOIT GENOEG!

 4. We hebben het voor u uitgezocht:
  Uit het kadaster blijkt het volgende:
  Wethouder Minhas bezat 7 panden toen hij aantrad, niet 5 zoals hij zelf beweerde en waar de raad mee akkoord ging. Inclusief zijn eigen bescheiden woning.
  Hij verhuurde/bezat dus 6 woningen!
  Hij verkocht er afgelopen jaar 3 met een paar ton winst aan een stel Chinese particuliere beleggers uit Rotterdam met 29 panden in bezit! Dat maakt 4 woningen.
  Recent kocht hij een kapitale halfvrijstaande villa ver onder de martktprijs in Schiedam dus nu staat de teller op 5 woningen.

  Wij kregen deze tip van een Schiedamse makelaar die zich verbaasde over de aankoopsom van de villa en van twee particulieren die anoniem wensen te blijven. Dit is allemaal informatie uit de openbare registers. Uit respect voor de privacy maken wij geen adresgegevens bekend.

  1. Witte boorde crimineel!
   Doet zaken met grote criminelen.
   Zal me niks verbazen dat bepaalde panden van hem als opslag gebruikt worden voor wapen en drugshandel.

 5. Aha, deze wethouder met een dubbele agenda maakt zich schuldig aan belangenverstrengeling. Handig toch, wethouder worden? Kun je goed met voorkennis aan je goedkope panden komen.
  Liegen voordat je aangetreden bent? Dat verdient een flinke boete en ontslag.
  Zo komt Schiedam weer op mooi op de kaart…

 6. Er Is míj ter ore gekomen dat deze wethouder het ook heel moeilijk maakt voor bedrijven in de Schiedamse polder.
  Ook heb ik gehoord dat hij een villa zwaar onder de prijs gekocht heeft van een of andere burger
  Meester resent is daar een gelijke woning verkocht voor 300.000 euro meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *