Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM HAD ZEVEN WONINGEN OP ZIJN NAAM

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) is een ‘professionele investeerder’ volgens de definitief van de gemeente, zoals vastgelegd in de nota uit februari dit jaar: ‘Aanpak Woonoverlast, Evaluatie 2019’. En professionele investeerders zijn een probleem op de woningmarkt van starters. Dat is wat Minhas zelf verkondigt.

Professionele investeerders bezitten meer dan vijf panden in Schiedam, zei de wethouder vorig jaar december. Hij had toen zelf zeven woningen op zijn naam. Minhas toen: “Een professionele investeerder kan lenen op basis van verwacht rendement. Hier kan een starter niet tegenop.”

Uit een chronologisch overzicht van de vastgoedactiviteiten van de wethouder blijkt dat hij tijdens zijn wethouderschap geruime tijd (tot afgelopen juli) meer dat vijf panden in eigendom had. Bron: de openbare stukken van het Kadaster. Er is uitsluitend gezocht naar vastgoed op de privénaam van de wethouder. Minhas laat via zijn woordvoerder desgevraagd weten dat hij geen aandeelhouder is in vastgoed BV’s. Wel dook al eens een eigenaar van diverse bedrijfspanden op binnen Schiedam, in het register van het Kadaster, met eveneens de naam Minhas. Dit zou louter toeval zijn, zei men op het stadskantoor.

Een overzicht:

In 2016 koop Fahid Minhas (dan nog raadslid voor de VVD) een pand in de Filips Van Bourgondiestraat voor 60.000 euro. Hier gaat hij zelf wonen.

In 2017 verwerft hij een portefeuille van vijf panden van de erven Bek voor 350.000 euro. Het gaat om twee woningen in de Pascalstraat, twee in de Daltonstraat en twee aan de Rembrandtlaan. In totaal staan nu zes panden op zijn naam.

Eenmaal wethouder koop hij in 2018 nog een pand aan de Rembrandtlaan voor 105.000 euro. Nu staan in totaal zeven panden op zijn naam in Schiedam.

Bij het laatst verworven pand aan de Rembrandtlaan leidt de vereniging van eigenaars (VvE) al jaren een slapend bestaan en is op geen enkele manier actief. Het niet of matig functioneren van een VvE staat onderhoud van de woningen in de weg, stellen de gemeente en het Servicepunt Woningverbetering-nieuwe stijl al in 2015.

Indien panden worden verhuurd met structureel achterstallig onderhoud hanteert de gemeente de term ‘huisjesmelker’. Uit de nota ‘Aanpak Woonoverlast, Evaluatie 2019’: ‘Een huisjesmelker kan in het bezit van één of meerdere panden zijn. In Schiedam maken we onderscheid tussen huisjesmelkersgedrag en huisjesmelkers. Elke pandeigenaar kan zich schuldig maken aan huisjesmelkersgedrag. Pas als dit gedrag structureel is spreken we van een huisjesmelker. We spreken van structureel huisjesmelkersgedrag als de onderstaande gedragingen meer dan twee keer voorkomen in een van de panden van de desbetreffende eigenaar.

-Structureel geen of te weinig geld uitgeven aan (voldoende) onderhoud.
-Verkeerd gebruik bewust of onbewust faciliteren (bijvoorbeeld hennepteelt, illegale kamerverhuur, woonfraude, harddrugshandel et cetera).
– Structureel te hoge huren vragen (boven de grens van het puntenstelsel).’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “WETHOUDER SCHIEDAM HAD ZEVEN WONINGEN OP ZIJN NAAM

 1. Dat weten ze toch zo onderhand wel met dat zooitje klerelijers , ze komen hier alleen maar heen om ons land kaal te plukken en hun ” geld ` naar Turkije of Marokko door te sluizen .

  1. Neemt u mij niet kwalijk hoor dat U begint over buitenlanders dit en buitenlanders dat. Niet alle buitenlanders zij zijn zo als U denkt. Waarom zegt U niks over de onze voormalige vrouwelijke Burgemeester van Schiedam, uhmm ze is toch Nederlandse.

   1. Ik heb het woord buitenlander helemaal niet genoemd , Ik heb het over klerelijers met dubbele paspoorten , die hier de boel belazeren, om vervolgens met dat geld , nb . gestolen geld , in hun vaderland iets op willen bouwen .( Pure ratten zijn het) .

 2. Hoe kan een man als deze in godsnaam wethouder worden.
  Sterker nog hij is ook nog politicus van het jaar geworden heb ik ergens gelezen .
  En dan wil hij ook nog minister worden, maarja bij de VVD is het scheer en inslag, het lijkt daar wel een open huis voor dit soort lieden, zie het verleden.
  Ik heb diverse mensen in de Spaanse polder gesproken waar meneer de ondernemers werkelijk de ondergang in wil jagen.
  Op die manier wil hij waarschijnlijk het geschiedenis boek halen.
  Heren en dames van de gemeente raad wat er hier gebeurd kan niet, laat je dus niet meeslepen door gladde praatjes van dit heerschap, en zoek de boel eens grondig uit ,nu kan het nog.
  Groet Jan

 3. Ik had nog een beetje het idee dat het een ondoordachte handeling van deze wethouder is geweest en gaf hem het voordeel van de twijfel.
  Nu blijkt dat het een slimme, doortrapte en heel clevere handelaar is.
  Jammer dat hij zijn positie misbruikt met voorwetenschap etcetera.
  Macht corrumpeert.
  Waarschijnlijk kan hij, als hij problemen krijgt in de politiek, altijd gaan werken bij een baggerbedrijf.
  Bij hem komt er steeds meer bagger boven.

 4. Het is gewoon een gladjanus.
  En waarom telkens maar ZIJN woordvoerder laten spreken. Daar heb ik 0,0 respect ervoor als je je wil verdedigen doe het dan zelf…. Mensen hij heeft compleet schijt aan de medeburgers dat zie je al helemaal aan zijn houding. God wat past hij goed bij de VVD. En we kunnen protesteren tot we een ons wegen maar deze gladjanus gaat nog meer panden kopen en een dikke vinger aan ons geven want werkt het niet gaan we gewoon een andere gemeente kaalplukken en/of wachtgeld innen. Of we gaan de 2e kamer in en nog meer mensen belazeren

 5. I.d.d. zijn niet alle buitenlanders zo, ook Nederlanders zijn huisjesmelkers.
  Één van de grootste was toch Cees Engel.
  Maar mensen met 2 paspoorten kiezen wel indien het hun uitkomt, voor op dat moment, de beste nationaliteit, dat maakt het verschil.
  Het vervelende is dat sommige mensen met een dubbele nationaliteit enkel de Nederlandse nationaliteit willen hebben maar o.a. Turkije en Marokko weigeren om deze het burgerschap te ontnemen.
  En Wilma Verver was wel van de VVD evenals Minhas. Hoogstwaarschijnlijk zit de boel bedonderen in het bloed bij de VVD. Ook opstelten moest het pluche verlaten door zijn ‘vergeetachtigheid’.

 6. Een klant van mij heeft al zijn spaargeld en een hypotheek van een paar ton nog geen 5 jaar geleden in een bedrijfs pand gestoken, met de wetenschap op papier dat de erfpacht gewoon door zou lopen.
  Nu krijgt hij van dit heerschap te horen dat een gemeente per direct de regels kan veranderen en dat hij de grond schoon op moet leveren, en met hem zijn en worden vele andere ondernemers met personeel die hier al jaren een bedrijf hebben de dupe .
  Nogmaals gemeenteraad zoek het uit voordat de bom barst , en laat deze man stoppen met deze onzin waar alleen hij en niemand anders beter van wordt.
  De gepensioneerde met veel tijd

 7. Hij is wel slimmer dan jullie allemaal bij elkaar. Door te durven investeren en zich inlikken in ons extreem linkse beleid verdient hij moeiteloos veel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *