Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KOPERS PANDEN WETHOUDER SCHIEDAM GEEN HUISJESMELKERS’

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) heeft geen panden in Schiedam verkocht aan huisjesmelkers. Althans, de gemeente Schiedam verstaat onder huisjesmelkers een specifieke groep verhuurders, bemiddelaars en uitzendbureaus. Dat laat een woordvoerder van de gemeente alsnog weten naar aanleiding van een eerder bericht over de verkoop van een aantal panden van de wethouder.

De woordvoerder laat verder weten dat de betreffende woningen zijn verkocht in verhuurde staat: ‘de verkoop heeft dus geen enkele invloed op het beschikbare woningaanbod in Schiedam.’

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de wethouder panden heeft verkocht aan de vastgoedbeleggers Gongyao Zheng en Shasha Cong uit Rotterdam. De twee zijn al eigenaren van 29 panden in vooral Rotterdam-Kralingen. De verkoop aan de pandjesbazen is niet verboden, maar rijmt niet met wat de wethouder zelf predikt. Volgens de definitie van de wethouder is een professionele belegger (met meer dan 5 panden) iemand die bij de aankoop meer biedt dan de vraagprijs. Voor het overbieden heeft de ‘huisjesmelker’ bovendien geen financiering nodig. Precies zoals het is gegaan bij de verkoop van de panden door de wethouder.

Minhas staat momenteel op plaats nummer 26 van de voorlopige kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “‘KOPERS PANDEN WETHOUDER SCHIEDAM GEEN HUISJESMELKERS’

 1. De rook gaat niet weg door dit communiqué, waarom willen de makelaars in deze zaak anoniem blijven? En toch verkopen aan pandjesbazen, belangenverstrengeling anders is het niet.

 2. Binnenkort gaat de Efteling uitbreiden, komt zeker nog wel een plaatsje vrij in het sprookjesbos voor deze woordvoerder en wethouder.
  Of gaat het hele sprookjesbos over naar het Stadserf?

 3. Bla bla bla dit is niet goed te praten, huisjesmelkers of niet maakt geen reet uit, het blijft belangenverstrengeling. Ze denken echt dat we afgestompt zijn en alles maar klakkeloos aannemen, maar iedereen met een gezond verstand en die het een beetje volgt weet dat dit een smerig zaakje is. Daarom past hij goed bij die rakkers in Den Haag, nog een Pinokkio kan er ook nog wel bij……

 4. En trouwens waarom moet een woordvoerder van de gemeente dit bekend maken, heeft meneer Minhas het te hoog in zijn bol dat hij dit door een woordvoerder moet laten bekend maken????

 5. De gemeente woordvoerder is niet bang om te liegen in opdracht van de wethouder zelf.

  in ieder geval 1 van de 3 verkochte woningen was leeg, blijkt uit de advertentie van de makelaar die nog op internet staat, was namelijk de woning van de wethouder zelf.
  Daar komen dus de huurders van de huisjesmelker in, die gaan er echt niet zelf wonen met hun 29 panden… Een Schiedamse starter had het huis graag gekocht maar de huisjesmelker bood meer…
  Tot zover de idealen van de wethouder.

  Van de winst kocht hij daarna gelijk een villa van 8 ton!! in de Zweedse Buurt van z’n VVD vriend Foort van Oosten. Oud wethouder in Schiedam!!! Maar let goed op:

  Omdat ze zulke goede vrienden zijn hoefde Minhas slechts 550.000 euro te betalen??!! Op een haar na hetzelfde als er 4 jaar geleden voor het pand werd betaald, de prijzen zijn daar juist omhoog geschoten. Een identiek pand er vrijwel naast bracht wel 775.000 euro op. Bijzondere korting…

  Ik mag hopen dat er eens wat raadsleden vragen gaan stellen, vanaf zijn aantreden wordt er al gelogen over zijn bijklussen als pandjesbaas en hoeveel panden hij op naam had en dat blijft stug doorgaan.

 6. De Schiedamse gemeenteraad, Leider(burgemeester)volgelingen(wethouders) en eigen vopo’s (stadswachten)hebben een anclave gecreëerd in Nederland. Hebben maling aan vragen van het volk en creëren eigen wetten en regels.
  MACHT CORRUMPEERT

  Hopelijk kijkt de Nederlandse belasting wel kritisch naar deze gang van zaken. Een huis verkopen en kopen ver onder de waarde kan veel geld kosten.

  Verkoopt u uw woning voor een lagere prijs dan de waarde economisch verkeer? Dan kan er sprake zijn van een (belaste) schenking.

  Wanneer is de verkoop van een woning deels een schenking? Om een schenking aan te nemen, voldoet u aan drie voorwaarden:

  u wordt verarmd
  uw wederpartij wordt verrijkt
  er is een bevoordelingsbedoeling
  Voor bepaalde vermogensbestanddelen (waaronder de woning) geldt in de Successiewet (Sw) een bijzonder waarderingsvoorschrift. Voor het bepalen van de omvang van de schenking gaat de Sw daarom uit van de WOZ-waarde.

  Een voorbeeld
  U verkoopt uw woning voor 200.000 euro. De waarde in het economisch verkeer (getaxeerde waarde) is 230.000 euro. De WOZ-waarde is 250.000 euro.

  Stap 1: is er sprake van een schenking?
  Niet bij elke verkoop voor een lagere prijs dan de getaxeerde waarde is er sprake van een schenking. Uw huis staat misschien al heel lang te koop of u zit met twee woningen en bent bereid om genoegen te nemen met een lagere koopprijs. In beide situaties ontbreekt een bevoordelingsbedoeling en is er dus geen sprake van een schenking.

  Stap 2: als er sprake is van een schenking, hoe groot is deze dan?
  Is de schenking 30.000 euro (het verschil tussen de getaxeerde waarde en de verkoopprijs) of 50.000 euro (het verschil tussen de WOZ-waarde en de verkoopprijs)? Voor de schenkbelasting is de waarde van de woning de WOZ-waarde. Dus over de 50.000 euro wordt schenkbelasting geheven.

  Casus Hoge Raad

 7. Hij heeft het zo druk met zijn eigen handel kan me niet voorstellen dat deze man nog serieus zijn taken als wethouder kan uitvoeren. Is een van de pijnpunten, huisvesting, wat mij betreft wegwezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *