Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WANTROUWEN HUIZENBEZIT WETHOUDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Boze tongen in de Schiedamse vastgoedwereld spreken over belangenverstrengeling door wethouder Fahid Minhas (VVD) met Bouwen en Wonen in zijn portefeuille, omdat Minhas zelf meerdere Schiedamse woningen bezit voor de verhuur. Hij zou met zijn bezit bovendien vallen in de categorie ‘professionele investeerders’, een groep huizenkopers waarvan de wethouder zelf beweert dat de particuliere koper hier veel concurrentie van ondervindt.

Uit gegevens van het Kadaster wordt duidelijk dat Minhas in Oktober 2017 in een keer vijf woningen kocht voor een totaalbedrag van 350.000 euro. Voor de gemeente zijn professionele investeerders personen met vijf of meer panden. De vijf panden van de wethouder staan aan de Rembrandtlaan en in de Pascal- en Daltonstraat.

In deze laatste straat in Oost gold tot december voor een specifiek blok de wet op het voorkeursrecht voor de gemeente. Huizen in de Daltonstraat mochten alleen aan de gemeente worden verkocht. De regel is opgeheven. De huizen worden opgeknapt en als kluswoningen te koop gezet. Het bezit van Minhas bevindt zich niet in het betreffende blok, maar er recht tegenover. ‘Mede door het woonbeleid en de nieuwe verhuurregels van de wethouder stijgen zijn panden in waarde. Dat is gunstig voor ons mooie Schiedam, maar toevallig ook voor de bankrekening van de VVD wethouder’, laat een wantrouwende pandjesbaas uit de Oostwijk weten.

Een woordvoerder van de gemeente stelt in een reactie dat er geen relatie is tussen het beleid van de gemeente en specifiek de woningen van de wethouder. En: ‘Voorafgaand aan zijn installatie is de (toen nog beoogd) wethouder volledig transparant geweest over zijn woningbezit. Hij heeft hierover niet alleen gesproken met de burgemeester en de coalitiepartners, maar ook met het externe bureau dat de integriteitstoets voor de gemeenteraad heeft uitgevoerd. Het beleid van de gemeente wordt vastgesteld door de gemeenteraad en het college, niet door individuele wethouders. Het is sinds lange tijd een goed gebruik, dat bestuurders zich onthouden van stemming als zij een persoonlijke betrokkenheid hebben bij een onderwerp.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “WANTROUWEN HUIZENBEZIT WETHOUDER SCHIEDAM

 1. Typisch VVD gedrag. Hadden we in het verleden niet meer van dergelijke VVD wethouders met veel pandjes en zelfs een oud zwembad?

  1. Ik heb het nagezocht in het kadaster hij heeft geen 5 maar 7 panden sinds 2017. Terwijl hij toen wel zei dat het er vijf waren. Hij zat dus toen al boven de grens van 5 woningen!
   Enne 5 woningen tegelijk kopen voor 70.000 euro per stuk? Dat wordt niet op Funda aangeboden en was zelfs twee jaar geleden al erg weinig🧐🕵🏻‍♂️

   1. Dit neigt naar fraude!
    Als wedhouder 2 verschillende petten op. Met zijn functie goedkoop huizen kopen en met vete winst verkopen! Belangenverstrengeling. Met welk geld en hoe komt hij aan dat geld? Om asl deze huizen aan te kopen?

 2. deze lui spelen onder een hoedje met de huisjesmelkers ! Is al jaren zo !
  Er zijn er verschillenden in Schiedam, die krijgen altijd een voorkeursbehandeling.
  Voorbeelden te over ! En gemeenteraad gaat altijd akoord !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *