Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KANTTEKENING BIJ VERKOOP KLUSPANDEN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De vijf kluswoningen in het evenblok in de Daltonstraat (26, 28, 36, 38 en 42) in Schiedam-Oost staan nu in de verkoop. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Een pand in de Daltonstraat is in 2017 gekocht – samen met nog vier panden voor in totaal 350.000 euro – door Fahid Minhas (de huidige VVD-wethouder). Door het opknappen van de kluswoningen stijgen, naar verwachting, alle panden in de straat in waarde.

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de wethouder op dit moment drie verhuurde woningen in bezit, waarvan één in de Daltonstraat. Volgens de woordvoerder zijn de woningen (eerder ging het om twee woningen) destijds vooraf door een onafhankelijke taxateur getaxeerd en niet onder de marktwaarde gekocht.

De vijf gemeentelijke panden worden nu verkocht als casco (klus)woning. De buitenkant is opgeknapt en de beneden- en bovenwoningen zijn samengevoegd tot eengezinswoningen. Ook de particuliere eigenaren hebben samen met de gemeente hun panden aan de buitenkant opgeknapt. Schilderwerk, voegwerk, lateien en balkons waren de meest kenmerkende gebreken in deze panden. De kluswoningen zijn klaar voor de verkoop.

Aan de overkant van de kluswoningen staat het pand, gekocht door Minhas. De wethouder heeft Bouwen en Wonen in zijn portefeuille.

In de Daltonstraat gold tot december voor het evenblok de wet op het voorkeursrecht voor de gemeente. Huizen in de Daltonstraat mochten alleen aan de gemeente worden verkocht. Die regel is inmiddels opgeheven.

Meer informatie over de kluswoningen vindt u HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *