WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAMMERS BEREID OEKRAÏNERS OP TE VANGEN’

SCHIEDAM- Het huidige stadsbestuur van Schiedam (VVD, AOV, D66 en CDA) meent dat mensen bereid zijn asielzoekers uit de Oekraïne op te vangen. Het stadsbestuur schrijft aan de gemeenteraad: ‘Overal wordt steun uitgesproken.’ De regio Rotterdam-Rijnmond realiseert 2.000 opvangplekken. De opvang van Oekraïners verloopt niet via de reguliere asielprocedure.

Een aantal gemeenten in de regio, waaronder Schiedam, huisvest al asielzoekers vanuit eerdere verzoeken van het kabinet. Deze opvang blijft doorgaan. De huisvesting van Oekraïners zal vooralsnog bestaan naast de overige instroom.

Eind december werden de Schiedammers overvallen met de plaatsing van een asielzoekersboot aan de Buitenhavenweg. De gemeenteraad was hierover niet vooraf geïnformeerd. Later bleek bovendien dat er geen juridische grondslag is voor de aanwijzing van de boot, die via de voormalig VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol is doorgedrukt.

Over 2 weken zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het is dan aan de kiezers om te bepalen of nog meer asielzoekers gewenst zijn. De partij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS, Lijst 10) is op dit punt al 4 jaar zeer uitgesproken. Uit het verkiezingsprogramma van LOS: ‘Wij geloven in onze stad, maar zijn kritisch en geven onze mening. De Nederlandse cultuur, taal en democratische waarden zijn leidend. Problemen pakken we aan door ze te benoemen en indien mogelijk op te lossen’. ‘Belangrijk is dat ook starters in Schiedam een woning kunnen vinden. Statushouders behoren geen voorrang te krijgen.’

Om te mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen moet u 18 jaar of ouder zijn, in Schiedam wonen, en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht. Voor het stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. U krijgt uw stempas thuisgestuurd. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

14 reacties op “‘SCHIEDAMMERS BEREID OEKRAÏNERS OP TE VANGEN’

 1. Kun je nagaan hoe wereldvreemd die partijen zijn, VVD, AOV, D66 en CDA hebben er geen benul van dat de meeste mensen niet zitten te wachten op de import van deze racisten die, zodra ze de sociale voorzieningen hier ontdekt hebben zeker niet meer zullen terugkeren. Dit land kent en wil geen COA, ze hebben nog NOOIT iemand geholpen. Onze kinderen en kleinkinderen zien hun minimale kans op een betaalbare woning nu helemaal verdampen. Dit soort partijen kun je bij het stemmen beter links laten liggen.

  1. O , Wat ben je toch weer lekker gezellig Hans , heb je nou niets anders te doen , als alleen maar je gal te spuien op deze site……………………………….

   1. Hans heeft gewoon gelijk hierin. Dus jij gaat een gezin die gevlucht zijn in je huis nemen??? En heb je zelf een gezin? Want ik ben het met Hans eens mijn opgroeiende kinderen krijgen geen huis en ook niet in de voorlopige toekomst en waar moeten al die vluchtelingen heen het is maar een klein land hè. Dus bouwen we op weilanden en al het groen weg. Dus ik vind het niet terecht jou sneer naar Hans toe ..

    1. Trek het je niet aan Boris ; Hans en ik lopen vaak maar wat te dollen en kijken wie van ons er het snelste op de kast zit . Voorheen deed Martin de Kok ook vaak mee maar die is nu in geen velden of wegen meer te bekennen ………………….

     1. Ik mis trouwens die neus en die maffe mohammedaan van vorig jaar ook in deze speeltuin van woorden en meningen.

     2. Beste Jannes,
      Ik doe niet meer mee door te reageren op zijn commentaar, zoals ik eerder schreef.
      Als er censuur wordt toegepast op mijn reacties over en tegen ‘dhr’ Kreuger door de redactie houd het voor mij op. Waarschijnlijk, tegen zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, is deze figuur iemand die in bescherming genomen wordt door de redactie. Hij kan en mag alles ventileren, van oproepen tot geweld tot het wensen van ziektes en aandoeningen. Lijkt veel op Aggassie Akwasi.
      Uiteraard lees ik nog wel de reacties van de lezers, soms is het een leuk tijdverdrijf.

     3. Nee hoor, maar wat u niet weet is dat er juist van de door u bedoelde reageerder met regelmaat hele reacties in de vuilnisbak verdwijnen. Het gaat daarbij vooral om reacties waarbij niet inhoudelijk wordt gereageerd, maar op de man gespeeld.

 2. Nou ik vraag me af of LOS na de verkiezingen ook nog zo erover denken en al was dat zo de linkse geitenwollen sokken types blijven rechts fileren en negeren dus al deze mensen krijgen weer een huis en alle voorzieningen terwijl ik me de pestpokke werk en nog nauwelijks rond kan komen. En wie wil een vluchteling in huis. Alle zogenaamde nobele ridders Diemer geen zak van menen. Want als deze oorlog voorbij is alles weer vergeten en mogen de vluchtelingen lekker in hun eigen sop gaar koken. De wereld bestaat alleen nog maar uit hypocriete mensen die voor de buitenwereld willen laten zien dat ze begaan zijn.

 3. Poetin heeft het vooral op de nazi’s daar gemunt ,het zijn dan ook vooral deze en hun aanhang die vluchten ….

  1. Volgens mij weet jij veel dus als je blijft zitten in je huis wat bestookt wordt ben je geen nazi en wacht je op de klap.

   1. Poetin weet precies in welke huizen de neo’s zitten Ton, Precisiebombardementen zijn zo dat de huizen van fam. de Vries gespaard blijven. Wél lullig als de neo’s in een flat wonen en de niet neo’s ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *