WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL UITSTAPPROGRAMMA PROSTITUÉ(E)S

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil een zogenaamd uitstapprogramma voor prostituees, zoals dat al in buurgemeente Rotterdam bestaat. Dat laat het Schiedamse stadsbestuur weten in het uitvoeringsprogramma ‘Zorg en Veiligheid’, dat deze week aan de gemeenteraad is aangeboden.

Volgens Schiedam laat een dergelijke uitstapprogramnma in Rotterdam een positief resultaat zien. ‘Wij willen dit ook in Schiedam vorm geven’, schrijven burgemeester en wethouders. ‘Handhaving en het prostitutie maatschappelijk werk zullen daarin intensief gaan samenwerken. Het idee is om op die manier de situatie van gedwongen prostitutie te bestrijden. Vanuit het regionaal platform mensenhandel worden voorbereidingen getroffen om dit in gang te zetten.’

Cijfers over de daadwerkelijke omvang van mogelijke onvrijwillige prostitutie in Schiedam ontbreken in de nota. Tegelijk erkent men op het stadskantoor dat er ook zoiets bestaat als vrijwillige prostitutie. Uit de nota: ‘Vrijwillige prostitutie is legaal in Nederland als zowel de sekswerker (prostitué(e), red.) als de klant ouder zijn dan 18 jaar. In Schiedam geldt hiervoor een leeftijdsgrens van 21 jaar. In Schiedam is een uitvoeringsregel van toepassing voor het bedrijven van vrijwillige prostitutie als thuiswerker in een woning in Schiedam.’

Illegale buitenlandse prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij toch (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen. Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’. Schiedam gaat aan die situatie niets veranderen, blijkt uit de nota.

2 reacties op “SCHIEDAM WIL UITSTAPPROGRAMMA PROSTITUÉ(E)S

  1. Weinig kansen in je land, kom naar Nederland, neuk wat rond, zorg dat je gesnapt wordt en je kostje is gekocht op rekening van de werkende locale bevolking uiteraard. Welke debielen verzinnen dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *