Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK GENDERNEUTRALE WC’S STADHUIS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse wethouder Lianne van Kalken (GroenLinks) loopt vanmiddag, namens de gemeente, in Rotterdam mee met de Pride March (in de volksmond bekend als de optocht van flikkers, potten en omgebouwden). Binnenkort volgt voorlichting op scholen , bij organisaties, clubs en verenigingen in de haringstad. Homo-emancipatie in de sport is daarbij de komende raadsperiode een speerpunt, nu een bijna voltallige Vlaardingse gemeenteraad, vlak voor de verkiezingen, het Regenboog Stembusakkoord 2022 heeft ondertekend op initiatief van zelfbenoemde LHBTI+ belangenvertegenwoordigers.

In het akkoord worden ook eisen geformuleerd voor het stadhuis en stadskantoor. ‘De gemeente kan zorgen voor een veilige werkomgeving voor LHBTI+werknemers’, staat in het akkoord. ‘Bijvoorbeeld door de toiletten aan te duiden met het type sanitaire voorzieningen die er te vinden is in plaats van wie er naar binnen zou mogen. Bij de aanvraag voor geslachtswijziging kan vermeld worden dat dit in een aparte ruimte kan en dat daar een speciaal moment van gemaakt kan worden. En daar waar het niet noodzakelijk is de vraag M/V/X weglaten. Het zijn kleine wijzigingen die een groot verschil kunnen maken’, menen de ondertekenaars.

Door het ondertekenen van een eerder regenboogakkoord zat Vlaardingen tot dit jaar vast aan de verplichting jaarlijks 20.000 euro op tafel te leggen. De fractie van de CU-SGP kreeg dat in oktober 2020 te horen bij het opvragen van de voorwaarden die aan het akkoord zijn verbonden.

In november 2018 werd bekend dat baliemedewerkers op het stadskantoor van Vlaardingen op cursus kunnen om te leren het politiek-correcte onderscheid te maken tussen hij, zij en het. Dat viel destijds op te maken uit de woorden van wethouder Jacky Silos (CDA), waarmee zij het regenboogakkoord verdedigde.

7 reacties op “OOK GENDERNEUTRALE WC’S STADHUIS VLAARDINGEN

 1. Hoe Woke kunnen we worden
  Pleur ff gemeenschapsgeld in een aangepast toilet. JE PIST STAANDE OF ZITTEND meer smaken zijn er niet.
  Een regenboog stembusakkoord zat niet bij het stembiljet wat ik ingevuld heb.WOKE
  En die hele LHBTI+ gemeente gaat thuis maar toileteren
  Zorg voor gewoon voor invaliden toiletten Mvr van Kalken
  En u loopt niet namens mij vanmiddag . U loop daar gewoon n beetje voor lul maar voor GROEN LINKS
  SU6

 2. Dus als ik het goed begrijp komt er als het aan de LHBTI+ gemeeschap ligt 1 toiletgroep in een gebouw waar iedereen gebruik van moet gaan maken. Dat gaat vast gezellig worden in deze toiletgroepen.

 3. Spannend! Jacky en Lianne verwikkeld in een naaldhakkenrace om wie de felbegeerde ‘tranniesugarmama’ button onder werktijd mag opspelden. Maar ondertussen zijn er hier nog steeds geen regenboogzebrapaden te vinden, noch voorleestravestieten, noch puberteitsblockers op de basisschool. Zelfs geen Regenboogvlag in de raadszaal terwijl onze Ongekozen Bert daar gewoon wél heel stoer met zijn Oekraïnse vlaggetje durft te wapperen! *haalt diep adem* In ieder geval: waarom is er niet gekozen voor KLIMAATNEUTRALE TOILETTEN?? Serieus, gezien de hoge concentratie blaasbalgen en windbuilen die er bij jullie rondlopen kunnen er op jullie toiletten vast wel wat extra stikstofemissies afgevangen worden? Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *