Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK NAAR VLEERMUIZEN BEGRAAFPLAATS MAASSLUIS

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis wil zeker weten of er vleermuizen leven in de aula van de begraafplaats in de Willem de Zwijgerlaan. Daarom laat de gemeente een onderzoek doen naar de aanwezigheid van de vliegende zoogdieren. Het onderzoek vindt plaats vanwege de voorgenomen sloop van de aula.

Enkele maanden terug werden ook konijnen gesignaleerd op de begraafplaats in Maassluis.

Vleermuizen (orde Chiroptera, ook wel handvleugeligen genoemd) zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen (in tegenstelling tot zweven). Hiertoe zijn hun vleugels voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit. Er zijn veel soorten vleermuizen. Sommige zeldzame soorten komen slechts op één enkele locatie voor (meestal een grot). Wereldwijd zijn er ruim 1.100 soorten, waardoor meer dan één op de vijf zoogdiersoorten een vleermuis is.

Mochten vleermuizen worden aangetroffen dan worden alternatieve verblijfplaatsen (bijvoorbeeld vleermuiskasten) voor de dieren gerealiseerd. Pas als de eventuele vleermuizen niet meer huizen in de aula, wordt gestart met de sloop.

Medewerkers van Vander Helm Milieubeheer BV voeren de werkzaamheden ‘s nachts uit. In de periode van 15 mei tot en met september 2019 ongeveer zesmaal in de nachtelijke uren onderzoek gedaan.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *