Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS/PROGRESSIEF SCHIEDAM BLUNDEREN MET ONTSLUITINGSWEG

SCHIEDAM- De combinatie GroenLinks/Progressief Schiedam informeert naar een extra ontsluitingsweg bij de nieuwe woontorens op de Vlaardingerdijk. De twee fracties willen weten op basis van welke criteria en overwegingen, en op welk moment, dit door wie is bepaald.

De vragen zijn opmerkelijk, want in de Zomernota van 2018 is door de gemeenteraad al besloten over de financiering van de extra ontsluitingsweg, zo krijgen de twee raadsfracties te horen van het stadsbestuur.

In de diverse gesprekken met de wijk is namelijk de wenselijkheid van maatregelen, specifiek extra ontsluitingsmogelijkheden voor het verkeer, naar voren gekomen. Hiervoor is een bedrag van 375.000 euro beschikbaar gesteld.

Dat wil nog niet zeggen dat de weg er ook echt komt. Volgens het stadsbestuur plaatsen de huidige verkeerskundige inzichten vraagtekens bij de effectiviteit van de aanleg van een extra ontsluitingsweg. Voorgesteld wordt om de situatie na oplevering van de woontorens te monitoren om zo vast te stellen of, en zo ja, welke maatregelen de verkeers- en parkeerdruk zouden kunnen verlagen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *