Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN ONTSLUITING DISTILLATEURSBUURT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er worden problemen verwacht met een extra ontsluiting van de distillateursbuurt in Schiedam-West. Het gaat om een ontsluiting op de Burgemeester van Haarenlaan. Leefbaar Schiedam vreest consequenties voor de hoofdrijbaan. Het CDA vindt de verkeerssituatie, verkeersveiligheid en de ontsluiting van de distillateursbuurt nu al een probleem. GroenLinks wil niet dat de ontsluiting het groene lint onderbreekt.

De extra weg hoort bij de plannen voor het WoH-complex: een nieuw, duurzaam gebouw op de hoek van de BK-Laan en de Vlaardingerdijk, tegenover de Wiltonhaven. De flat biedt plaats aan ruim honderd appartementen en is voorzien van een grandcafé, vers supermarkt en hoogwaardige sport- en gezondheidsfaciliteiten als fysiotherapie en personal training.

Wanneer de WoH ontwikkeld wordt, wacht een periode met bouwverkeer. Overlast en schade dient dan zoveel als mogelijk te worden voorkomen, stelt het gemeentebestuur. De gemeente informeert bij bewoners weten welke problemen er precies spelen, wat de oorzaken daarvan zijn en waar die geluiden vandaan komen.

Grote verkeersproblemen worden niet verwacht door de gemeente: de ontsluiting betreft een verplichte rijrichting het gebied (Distillateursbuurt) uit. Het wachtende verkeer uit de Distillateursbuurt, wat de Burgemeester van Haarenlaan wil op rijden, zal de doorstroom van het verkeer op de Burgemeester van Haarenlaan niet frustreren.

De inpassing van de ontsluitingsweg in de groene structuur is nog onderwerp van studie. Deze studie wordt uitgevoerd in samenwerking met omwonenden. Het is niet ongebruikelijk dat groene linten worden onderbroken door lokale ontsluitingswegen (zie bijvoorbeeld ook de Poldervaart).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *