Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE PAAL VOOR VEELBESPROKEN FLORESKWARTIER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) slaat vanmiddag de eerste paal voor het project Floreskwartier op de bouwplaats aan de Floreslaan inVlaardingen. Alle woningen voor dit nieuwbouwproject zijn verkocht. De kopers zijn ook uitgenodigd voor dit officiële feestelijke moment in de Indische Buurt.

Het Floreskwartier bestaat uit 36 eengezinswoningen verdeeld over de Floreslaan en de Surinamesingel, ter hoogte van het voormalige volkstuinencomplex en het tuincentrum langs de Marathonweg. De ABB Bouwgroep, heeft in 2006 de grond al aangekocht.

Vorig jaar heeft de Stichting Boombehoud Vlaardingen nog gepoogd het weghalen van 99 bomen tegen te gaan. Volgens de gemeente was het overgrote deel van de bomen van een slechte kwaliteit. Vijf goede bomen konden blijven staan. In de plannen met het Floreskwartier staat dat minimaal evenveel bomen terugkomen, maar dan van een betere kwaliteit. Ook wordt in de plannen beloofd dat alle bomen op een goeie manier worden aangeplant.

Het nieuwbouwproject kwam eerder in het nieuws door de vertoning van een drive thru: één van de vele dieptepunten van het coronageloof. In september vorig jaar konden automobilisten brochures over de nieuwbouw, uitsluitend en alleen, ophalen per auto. Onbekend is altijd gebleven op welke manier de luxe brochure voor dat doel zijn gedesinfecteerd, om verspreiding van het vermeende killervirus te voorkomen (de bij elkaar gefantaseerde ‘pandemie’ op basis van de eeuwen oude verkoudheid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *