RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘VERPLICHTE REGISTRATIE GASTEN HORECA’

SCHIEDAM- Handhavers van de gemeente Schiedam hebben de horeca geïnformeerd over ‘het verplichte registeren van gasten.’ Burgemeester Cor Lamers (CDA) meldt dit in de ’14e Update corona-aanpak Schiedam’. Maar is die informatie juist?

Het ‘verplichte registeren van gasten’ door de horeca komt niet terug in de informatie van de Rijksoverheid. In de officiële informatie valt te lezen: ‘In de horeca is het verplicht bezoekers te vrágen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Als een gast geen toestemming wil geven, kan de toegang tot de horeca niet worden geweigerd. ‘

Koninklijke Horeca Nederland liet eerder al weten dat horecaondernemers alleen verplicht zijn de gast te vragen om de naam en contactgegevens te mogen noteren.

Lamers is, in zijn rol als plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio, verantwoordelijk voor het sluiten van restaurant Brasil Rodizio in het centrum van Rotterdam afgelopen week. De zaak zou covidregels hebben genegeerd. Eerder gingen twee horecazaken op de Nieuwe Binnenweg op slot dankzij de registratie van gasten die positief waren getest. Op besluiten van de veiligheidsregio is geen democratische controle.

In het voorjaar kwam de Schiedamse burgemeester landelijk in het nieuws wegens het opleggen van een opmerkelijk hoog aantal boetes voor overtreders van de noodverordening (meer dan 500). Op een verzoek, door het tv-programma Nieuwsuur, om een toelichting op de boeteregen, reageerde Lamers in juli afwijzend, wegens ‘geen tijd’.

Het politieke jaar in Schiedam is vlak voor het zomerreces afgesloten door de burgemeester met een slotwoord vol onjuiste, feitenvrije kletspraat over Covid-19.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘VERPLICHTE REGISTRATIE GASTEN HORECA’

  1. Gewoon een nare man, die in ZIJN eigen geschepte wereld leeft.
    Hij heeft een eigen enclave binnen Nederland, met eigen wetten en regels en een prive legertje die voor hem alles doen voor enkele zilverlingen.
    Daarmee is alles gezegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *