Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FACTCHECK: BURGEMEESTER SCHIEDAM OVER COVID-19

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft het politieke jaar in Schiedam afgesloten met waarschuwende woorden over ‘het virus’(Covid-19). Het vermeende ‘gevaar’ zou nog lang niet zijn geweken. Tijd om de uitspraken van de burgemeester op een rij te zetten en op juistheid te controleren.

Lamers: ‘We hebben helaas veel slachtoffers zowel dodelijk als ziek, in Schiedam, maar ook in ons land en in West-Europa en in de wereld mogen betreuren.’

FOUT: ‘Veel’ is een subjectief begrip, maar volgens de laatste immunologische en serologische studies is de letaliteit (de mate van dodelijkheid) van Covid-19 (IFR) ongeveer 0,1% en ligt dus in de orde van grootte van een hevige griepgolf (influenza). In landen als de VS, Groot-Brittannië en ook Zweden (zonder lockdown) ligt de sterfte sinds het begin van dit jaar in het bereik van een hevige griepepidemie; in Nederland liggen de sterftecijfers in het bereik van een milde griepepidemie.

Lamers: ‘Op dit moment waart het virus als een razende nog rond in Zuid-Amerika, in Noord-Amerika en in Afrika. Het laait weer opnieuw op in Azië en in delen van Zuid-Europa. We zijn hier dus nog niet van af.’

FOUT: De vaak getoonde exponentiële curven van de stijging van ‘corona-gevallen’ zijn misleidend, omdat ook het aantal tests exponentieel is toegenomen. In de meeste landen bleef de verhouding tussen positieve tests en het totale aantal van de tests (de zogenaamde positief-ratio) constant tussen 5% en 25% of nam slechts licht toe. De piek van de verspreiding hebben de meeste landen al vóór de lockdown bereikt.

In de meeste landen vonden ongeveer twee derde van alle sterfgevallen plaats in verpleeghuizen, die kennelijk geen profijt hadden van de algemene lockdown. Bovendien is het vaak niet duidelijk of deze mensen inderdaad aan Covid-19 zijn overleden, of aan weken van stress en isolatie.

Verschillende verpleegkundigen, bijvoorbeeld in New York City, hebben medische fouten met dodelijk afloop bij Covid-patiënten geschreven, vanwege bedenkelijke financiële prikkels en inadequate manieren van behandeling.

Lamers: ‘Het heeft een enorme impact op de samenleving. En ik wil nogmaals stilstaan bij degene die het slachtoffer zijn geweest van de ziekte. En vooral ook bij degene die nu hun dierbare moeten missen.’

FOUT: Het aantal slachtoffers van de ziekte is (zoals zojuist is aangetoond) niet explosief. Wel heeft het aantal mensen wereldwijd vanwege de lockdown te lijden onder werkloosheid, depressies of huiselijk geweld. Dit aantal is gestegen naar een historisch hoogtepunt. Verschillende deskundigen zijn van mening dat de anti-corona-maatregelen meer levens zullen vergen dan ‘het virus’ zelf. Volgens de VN lopen wereldwijd 1,6 miljard mensen het acute risico hun basis van bestaan te verliezen.

Ongeveer 30% van alle extra sterfgevallen werd niet veroorzaakt door Covid-19, maar was een gevolg van de lockdown, paniek of angst. Zo is het aantal behandelingen van hartaanvallen en herseninfarcten met 60% gedaald, omdat patiënten niet meer naar een ziekenhuis durfden te gaan.

Lamers: ‘Ik kan u verzekeren, met de maatregelen van het Kabinet en de nog steeds geldende noodverordening zullen we dus ook na de zomer met de anderhalvemetersamenleving door moeten gaan. En dat heeft ook consequenties voor ons functioneren.’

FOUT: Een wereldwijde griep- of corona-pandemie kan uiteraard meerdere seizoenen voortduren, maar veel studies over een ‘tweede golf’ zijn gebaseerd op zeer onrealistische veronderstellingen, zoals een gelijkmatig verspreid risico van ziekte en overlijden in alle leeftijdsgroepen. Talrijke internationaal gerenommeerde experts op het gebied van virologie, immunologen en epidemiologen zijn van mening dat de getroffen maatregelen contraproductief zijn en bevelen de snelst mogelijke natuurlijke immunisatie van de algemene bevolking aan en extra bescherming voor de risicogroepen.

Lamers: ‘Ik denk dat dit bijzondere voorjaar iedereen nog wel een beetje uitdaagt om even tijd voor jezelf te nemen, even gas terug te nemen. Dus voor zover u daartoe in de gelegenheid bent, ik kan u vertellen, Nederland is een mooi vakantieland, wens ik u een fijne vakantieperiode toe.’

FOUT: Achteroverleunen door volksvertegenwoordigers maakt de weg vrij voor nog meer dubieuze praktijken. NSA-klokkenluider Edward Snowden waarschuwt dat de zogenaamde ‘Corona-crisis’ misbruikt zal worden voor een permanente uitbreiding van het globale surviellance-stelsel. De bekende viroloog Pablo Goldschmidt spreekt van ‘wereldwijde mediaterreur‘ en ‘totalitaire maatregelen’. De Britse viroloog professor John Oxford heeft het over een ‘media-epidemie’.

Meer dan 600 (!!) wetenschappers waarschuwen voor een ‘nooit eerder vertoonde monitoring van de samenleving’ door middel van twijfelachtige apps voor het traceren van contacten. In sommige landen wordt dit contact-tracering al rechtstreeks door de geheime diensten uitgevoerd. Wereldwijd worden burgers gevolgd door drones en het kwam tot massale aanhoudingen.

Meerdere medische deskundigen noemen een onder tijdsdruk ontwikkeld coronavirus-vaccins onnodig of zelfs gevaarlijk. In feite heeft het vaccin tegen de zogenaamde Mexicaanse griep in 2009 geleid tot ernstige neurologische klachten en resulteerde ook in schadeclaims van vele miljoenen. Bij het testen van corona-vaccins zijn nu al ernstige complicaties opgetreden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “FACTCHECK: BURGEMEESTER SCHIEDAM OVER COVID-19

 1. Tot nu 565000 mensen overleden aan corona. Zegt dus wel genoeg. Kan er geen enkel begrip voor opbrengen dat dit geplaats wordt en om de burgermeester aan te vallen.
  Stop met deze vertoning.

 2. 565000 mensen van 7,7 miljard…..

  Waaronder heel veel mensen die stokoud, doodziek en obese waren en ook zouden zijn gestorven aan de eerste de beste griep…

  Reguliere zorg ingekakt, economie ook, en dan hebben we het nog niet over de psychische gevolgen gehad.

  Evaluatie dient op korte termijn plaats te vinden, en dan door alle takken van sport, niet alleen de RIVM
  maar ook de mensen van de werkvloer in de zorg, economie en maatschappelijke vertegenwoordiging in de breedste zin van het woord..

 3. Er gaan nog veel meer mensen sterven aan uitgestelde behandelingen.. Dat worden er meer dan met corona. Dit werkt allemaal nog jaren na.

 4. Sinds 1 januari zijn er 33.284.000 mensen wereldwijd overleden. Toch is de wereldbevolking in diezelfde periode met 45.997.000 mensen gegroeid (ondanks de o zo gevaarlijke en dodelijke epidemie). In Nederland overlijden dagelijks 350-400 mensen aan allerlei doodsoorzaken. 6100 doden tgv een virusinfectie over een periode van 4 maanden tijd is geeneens zo uitzonderlijk, integendeel er zijn de afgelopen decennia jaren geweest dat er veel meer doden tgv besmettingen met griep- en verkoudheidsvirussen zijn overleden. De kunst is om alles in de juiste verhoudingen te zien en niet meteen in paniek te raken. Geen weldenkend mens zal op basis van de cijfers zoals die bekend zijn tot de conclusie komen dat al die bombarie terecht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *