Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM REAGEERT OP BOETEREGEN NOODVERORDENING

SCHIEDAM- Het overtreden van de noodverordening zou in Schiedam vooral spelen op vrijdag- en zaterdagavonden. Volgens burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft Schiedam meer dan elders in de regio, te maken met overtredingen door groepen. Lamers: ‘Die specifieke situatie leidt tot een groter aantal boetes. Sommige groepen stellen zich bovendien provocerend op. Vaak gaat het om groepen jongeren of arbeidsmigranten. Een groep bestaat vaak uit wel 20 personen. Met evenzoveel boetes als gevolg.’

Om tegen overtreders te kunnen optreden heeft de gemeente vrijwel de gehele capaciteit van team Toezicht & Handhaving vrijgemaakt voor de boeteregen. Lamers: ‘Dit was ook een verzoek van de politie. Schiedam beschikt over relatief meer handhavers dan andere gemeenten, waardoor we heel slagvaardig kunnen optreden.’

De boetes die in Schiedam zijn uitgedeeld staan inmiddels ter discussie. Strafrecht advocaat Alexander Knoops stelt dat de processen-verbaal over schending van de verplichte 1.5 meter afstand aanvechtbaar zijn voor de rechter en niet zomaar bewijs kunnen zijn. Knoops: ‘Politieagenten en boa’s zijn geen experts in het inschatten van afstanden.’ Tot eenzelfde conclusie komt ook vakbond BOA-ACP.

Meerdere maatregelen die overheden inzetten rond de lockdown houden onvoldoende rekening met de privacy van burgers. In de gemeentewet staat expliciet dat noodverordeningen in tijden van crisis alle rechten mogen beperken, behálve de rechten die in de grondwet verankerd zijn.

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft de afgelopen weken bijna dagelijks naar buiten gebracht hoeveel bekeuringen zijn uitgeschreven aan overtreders. Wie zich niet houdt aan de verplichte 1,5 meter afstand of aan het samenscholingsverbod (meer dan twee personen) riskeert een boete van 390 euro. Dit is geen gewone boete, maar een strafbeschikking, waardoor u ook direct een strafblad heeft.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM REAGEERT OP BOETEREGEN NOODVERORDENING

 1. Geestelijk licht begaafd als je zo denkt, nee het is Rutte 2 denkende dat zulk onzinnige dingen verdedigbaar zijn. Schaam je diep dat je je eigen burgervader van de Schiedammers noemt, misschien van die paar BOA’S, maar goed je moet ergens compensatie verzinnen voor het verlies aan toeristenbelasting.

   1. Misschien moet jij je eens wat meer verdiepen in de materie ipv klakkeloos rutte/rivm te volgen. Besmetting ontstaat in afgesloten ruimtes, waarin mensen hutje op mutje staan en waarin geen of slechte ventilatie is. Zie carnaval, après ski en de verpleeghuizen. Met Pasen in Nederland stervensdruk op straat, niks meer van gehoord. In maart op de stranden in Australië stervensdruk, niks meer van gehoord. In de buitenlucht loop je geen risico, dus die 1,5 meter is complete waanzin, mensen die buiten contact hebben, zorgen niet voor de aanwas op de IC’s. Dat zijn de zwakkere oude mensen, die verzorgd moeten worden door verplegend personeel zonder beschermingsmiddelen! Waar men al gelijk voor had moeten zorgen, dan was het aantal doden beduidend minder geweest.

 2. Wat een hersenbeschadigde man, is dit werkelijk een burgemeester? Hoe kun je meer dan 2 personen samenscholing noemen, dan ben je echt niet goed wijs. Als ik met mijn vrouw en dochter op straat sta ben ik 1200 euro kwijt aan die idioot. Wat is Nederland ziek, zieker dan Corona ooit kan veroorzaken. Ik wens hem geen ziekte, want dat mag hier niet, las ik. Rust zacht, meneer de burgemeester……

 3. Bestuurlijk is Schiedam een zooitje, allemaal narcistische figuren die hun gelijk willen halen.
  Daarnaast een zooitje afgekeurde, gefrustreerde politie agenten die de gemiste toeristenbelasting en parkeergelden binnenhalen.
  Over de ruggen van je eigen bevolking.
  U en vele andere binnen Uw bestuur zijn een stelletje kansloze narcisten ,burgervader!!!!Het beetje Schiedam wat er nog was is nu ook kapotgemaakt, horeca, detailhandel, groen enz. Kapot gemaakt, hoop ook echt dat dit bestuur dalijk weggestemd wordt.Hopelijk krijgen we dan een bestuur in deze minst groene gemeente daarnaast de gemeente van Nederland waar de meeste armoede is, dit mag U zich allemaal aanrekenen,burgemeester!!!!!

 4. Stel dat de Burgemeester te goeder trouw handelt. Dan heeft hij voordat hij de maatregelen invoerde een nulmeting gedaan. Daarna wil hij natuurlijk weten of het doel bereikt is. Hoe gaat hij dat meten? Hoe ziet zijn feedback er uit. Met zijn beleid brengt hij veel mensen in de problemen. Hij doet het niet voor de 40€ die hij per beschikking vangt (de rest is voor Rutte). Ook niet in verband met de bestijding van een virus. Dat gedijt niet in de open lucht. Zeker niet in de zon. De gezondheid van de slachtoffers misschien? Zolang ze niet gaan zingen in de kerk waar Opa bij is, kan de jeugd heel wat hebben. Wat is zijn doelstelling?
  Sinds 2006 mogen ambtenaren op de stoel van de rechter gaan zitten. Daar zijn deze strafbeschikkingen een voorbeeld van. Misbruik van macht. 600 veelal jonge mensen criminaliseren. Levenslang te boek staan als misdadiger omdat 1 man angst heeft. Het is een grote schande.
  Er is een meneer die zegt: kijk naar de IC.
  Sorry meneer, dat drama kwam door carnaval en zingende mensen in de kerk, niet via jonge lui op straat. Het is gezegd.

 5. Ik heb tegen de meeste jongeren gezegd, als ze samen…2 dus naar de ijssalon om te weigeren hun ID te laten zien aan boa s. Dan wordt de politie erbij gehaald en die luisteren iets beter.Als je in je eigen straat notabene niet normaal kan lopen…belachelijk.terwijl in dezelfde straat een kanslose hersenlose moeder de hele groep van minstens 10 man binnenhaalt. Zodra handhaving in de buurt is…weten ze dat en appen vliegt iedereen weg. Iedere dag weer. Daar moeten ze iets tegen doen. Heeft de wijk veel minder overlast

 6. De blauwe brigades hebben geen moer te doen en beboeten alles wat ze fout zien in hun oog.. maar echt werk vinden ho maar

 7. Het is toch echt ongelofelijk hoe mensen reageren. Totaal geen enkel begrip. Ik denk dat men flink gefrusteerd is. En de corona gebruiken om af te koelen.

 8. De grootste angst voor onze globalistische leiders is dat er straks geen massale sterfte uitbreekt onder deze overtreders van de decreten. Dat zou een ongewenst beeld geven van de ernst van den toestand en een geringere vrees voor de Corona-knuppel van den overheid.

  Dus. Wilt u alstublieft dood gaan en/of om vergiffenis smeken voor uw ongehoorzaamheid, dom volk?

  We hebben net 75 jaar in vrijheid geleefd, wees daar gelukkig mee, nog nooit in de wereldhistorie is dat voorgekomen, nu is het afgelopen, door een griepje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *