Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BETERE SAMENWERKING ROND VERWARDE PERSONEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Verwarde personen in Schiedam komen eerder in beeld door een combinatie van maatregelen waarbij hulpverleners sneller de juiste ondersteuning krijgen. Dat is de verwachting van het stadsbestuur. Vanuit de gemeenteraad is gevraagd om een integrale aanpak. Het stadsbestuur laat weten dat in de zorg rondom de cliënt vooral beter zal worden samengewerkt tussen de gemeente, wijkteams, politie en zorgaanbieders.

De politie registreert via de code E33 signalen van verward gedrag . Deze aanmeldingen ziet de gemeente stijgen. Voorgesteld wordt deze registraties dagelijks door de politie en GGZ-aanbieder Antes te laten screenen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat mensen met ernstige problemen eerder in beeld komen bij de hulpverlening en zo escalatie wordt voorkomen.

In het kader van dit project is voor een periode van 2 jaar een GGZ-verpleegkundige aangetrokken die de wijkteams ondersteunt met advies en deskundigheidsbevordering. Hierover kon u bij Waterweg Actueel – als eerste en enige – al lezen op 1 januari.

In Schiedam wordt ook een toename geregistreerd in het aantal meldingen van ernstig vervuilde woningen. Behalve dat deze woningen moeten worden schoongemaakt, hebben deze bewoners veelal langdurig en intensief professionele begeleiding nodig om herhaling te voorkomen. Deze gespecialiseerde hulp ontbreekt vooralsnog.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *