Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE BIJ WIJKTEAMS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De WijkOndersteuningsTeams (WOT) in Schiedam kunnen vanaf nu een beroep doen op een eigen psychiatrisch verpleegkundige. Het gaat om een proef, omdat het aantal personen met verward gedrag is toegenomen. Voor de opvang van deze personen is de psychiatrisch verpleegkundige begonnen voor 32 uur in het CO team van het WOT.

Vorig jaar zei burgemeester Cor Lamers (CDA) dat de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg duidelijk merkbaar zijn in Schiedam. Lamers: “Er is heel veel bezuinigd op klinieken waarbij mensen worden opgenomen en verpleegd. Dat is doorgeschoven naar ambulante zorg, waarbij men af en toe in de polikliniek komt, of de arts bezoekt de patiënt thuis. Nou, dat hebben we gemerkt. De toename is enorm van het aantal  inbewaringstellingen van personen die niet in de verplichte opname komen. Daar hebben we niet alleen in Schiedam , maar gelukkig ook landelijk mee te maken, maar Schiedam is daar toch wel een bijzonder exponent in. We hebben zo’n kliniek. En die kliniek heeft als een van de eerste in de branche die bezuinigingen gerealiseerd.”
Op basis van het rapport van de commissie Spies is een deel van de bezuinigingen teruggedraaid. “Maar het is wel te laat. Het kwaad is al geschied”, vindt burgemeester Lamers.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *