WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS WILLEN NOG ALTIJD BUITENBAD

VLAARDINGEN- Er is in Vlaardingen een grote behoefte aan een buitenbad en recreatief bad. Dat is een van de uitkomsten van de enquête die hoort bij de Toekomstvisie zwemmen, waarover de raadscommissie vanavond spreekt.

Onderzoeksbureau Synarchis heeft in opdracht van de gemeente Vlaardingen onafhankelijk onderzoek gedaan onder inwoners en bezoekers van het huidige binnenbad De Kulk, zwemverenigingen en ook Stichting de Kulk naar de huidige situatie, wensen, ambities en tevens demografische ontwikkelingen en trends in beeld gebracht. Met de eerste onderzoeksresultaten wil het stadsbestuur ook van de gemeenteraad weten: Wat voor een zwemfuncties vindt u belangrijk voor Vlaardingen?

Stichting de Kulk is een belangrijke partnerorganisatie van de gemeente Vlaardingen. In opdracht van de gemeente Vlaardingen verzorgt De Kulk een passend en professioneel zwemaanbod voor de inwoners en zwemverenigingen. Vanuit haar professionele deskundigheid als eigenaar en exploitant van het zwembad De Kulk wordt de stichting ook betrokken bij het opstellen van de zwemvisie en het uitwerken van scenario’s. De stichting is in een vroeg stadium geïnformeerd over de onderzoeksopzet, zij heeft data aangeleverd, meegewerkt aan het uitzetten van de enquête, de onderzoekers hebben een interview afgenomen bij het management van de stichting en hierover een terugkoppeling gegeven. Ook bij de verdere uitwerking van de scenario’s zal de stichting op deze wijze worden betrokken. De gemeente Vlaardingen is voortdurend in gesprek met stichting De Kulk, over de reguliere exploitatie, schoolzwemmen, de hoax en zo ook over de toekomst van het zwemmen in Vlaardingen.

2 gedachten over “VLAARDINGERS WILLEN NOG ALTIJD BUITENBAD

  1. Mensen die in deze tijd van woningnood en peperdure grond nog steeds menen te moeten strijden voor een open bad met grote ligweide zoals we tot de jaren ’90 hadden met Groenoord in Schiedam en het Kolpabad in Vlaardingen zijn wel bijzonder onnozel. Die tijden zijn geweest.
    Zelfs het voortbestaan van de Kulk in Vlaardingen hangt aan een zijden draadje. Bad Zuid in Schiedam is ten dode opgeschreven en wat Schiedam met Groenoord wil is ook nog maar de vraag. Naar verluidt wordt bad Groenoord betrokken bij de energietransitie van de wijk Groenoord. Een operatie waarvan de financiële kant dermate onzeker is dat de gemeente Schiedam in feite met Russisch roulette bezig is. De Kulk is intussen keihard toe aan een grondige renovatie of complete nieuwbouw als we de manager mogen geloven. Kan nog leuk worden want Vlaardingen balanceert ook al wat jaartjes op de financiële afgrond.
    Inwoners van Vlaardingen en Schiedam mogen, zeker nu met verkiezingen voor de deur, wel extra alert zijn. Zou zomaar kunnen dat met vieze politieke dealtjes en koehandel Vlaardingen of Schiedam deze voorzieningen verpatsen.
    LET OP UW ZAAK! Benader partijen over hoe ze hierin staan!

  2. Men kan wel een buitenbad willen, maar dat kost wat, dus een navenant hoge entreeprijs. En dan van je dochters horen dat ze door allerlei moslimtuig worden lastiggevallen… Laat maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *