Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITSTEL ZELFBEWONINGSPLICHT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen heeft meer tijd nodig voor de invoering van
de zelfbewoningsplicht, zo heeft men begrepen bij de fractie Boers (HEEL DE STAD, Lijst 16). Het college stelt dat het zorgen voor een ‘stevige juridische onderbouwing’ de reden van is voor het uitstel.

De fractie Boers zegt te begrijpen dat dit vóór de invoering juridisch goed geregeld moet zijn, maar heeft hierover ook vragen voor het gemeentebestuur. De volksvertegenwoordigers willen onder meer weten wanneer precies gestart wordt met het werken aan deze regeling. In heel Nederland zijn nog 130 gemeenten bezig met de regeling.

Fractie Boers: ‘Hebt u met een of meerdere van deze gemeenten contact gehad, zodat u samen kunt optrekken, kennis kunt delen, en dus sneller en goedkoper klaar kunt zijn? Zo ja, met welke gemeenten, zo nee waarom niet? In Rotterdam is de regeling zelfs al sinds 1 januari van kracht. Heeft u contact gehad met Rotterdam? Zo ja, wat heeft dat opgeleverd? Zo nee, waarom niet?’

Steeds meer koopwoningen worden opgekocht door beleggers. Door deze opkoop gaan betaalbare woningen verloren voor lagere en modale inkomens. Bovendien kan deze opkoop zorgen voor een aantasting van de leefbaarheid van de betreffende buurt.

2 reacties op “UITSTEL ZELFBEWONINGSPLICHT VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *