Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWARTBOEK OVER WESTWIJK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Oppositiepartij ONS.Vlaardingen komt met een zwartboek over de Westwijk. Twee recente geweldsincidenten aan de Floris de Vijfdelaan en de manier waarop deze zijn afgehandeld (een onjuist politierapport, camerabeelden kwijt, het lossen van een waarschuwingsschot) hebben de partij daartoe aangezet, maar ook de manier waarop het stadsbestuur op de ontwikkelingen reageert.

Volgende week presenteert het college de aanpak voor het Erasmusplein, de Valkenhof- en sporthallocatie en de Floris de Vijfdelaan.  In de plannen draait het vooral om de meest kwetsbare complexen in de wijk en de inzet van het sociale wijkteam. Binnen de beperkte wettelijke mogelijkheden houdt Waterweg Wonen bij de toewijzing van woningen, vooral in het complex Floris de Vijfdelaan, al zoveel mogelijk rekening met de samenstelling van de bewonerspopulatie.
Volgende week presenteert het college de aanpak voor het Erasmusplein, de Valkenhof- en sporthallocatie en de Floris de Vijfdelaan. In de plannen draait het vooral om de meest kwetsbare complexen in de wijk en de inzet van het sociale wijkteam. Binnen de beperkte wettelijke mogelijkheden houdt Waterweg Wonen bij de toewijzing van woningen, vooral in het complex Floris de Vijfdelaan, al zoveel mogelijk rekening met de samenstelling van de bewonerspopulatie.

ONS.Vlaardingen, dat zich al lange tijd zorgen maakt over de leefbaarheid in de Westwijk, heeft meerdere malen vragen aan het college gesteld, maar is met de beantwoording allesbehalve tevreden.

Het college laat in de beantwoording weten de zorgen van de bewoners over de leefbaarheid te delen.  Het gedeelte waar de leefbaarheid onder druk staat krijgt aandacht van het stadsbestuur, maar ook van Waterweg Wonen en de politie. Tegelijk  constateert  het college ook dat veel  bewoners uit grote delen van de Westwijk tevreden zijn over de woonsituatie in de Westwijk. Er vinden initiatieven plaats die de netwerkontwikkeling, sociale binding en daarmee de leefbaarheid positief beïnvloeden, meent het college. Als voorbeelden worden opgesomd de WhatsApp-buurtgroep, de Kledingbank, Buurtpreventie, het Repaircafé en WijWest.

Ron Boers van ONS.Vlaardingen: “Eigenlijk zegt het college met zoveel woorden dat ze al veel doen, en dat er ook goede dingen in de wijk gebeuren. Ja, zo lust ik er nog wel een paar.”
De partij gaat nu werken aan een zwartboek over de Westwijk, in een bijna wanhopige poging om gemeente, politie, corporatie en ander instanties te overtuigen van de ernst van de situatie.

Om te komen tot een zwartboek, roept de partij zo veel mogelijk bewoners van de Westwijk op om vervelende ervaringen in hun wijk te mailen. Dat kan aan ron.boers@vlaardingen.nl, aan frans.hoogendijk@vlaardingen.nl, of via de website: www.onsvlaardingen.nl. Dit mag met naamsvermelding, maar ook anoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *