WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWAAR VUURWERK BIJ AANSLAG OP VOORDEUR FLAT ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Bij de explosie van afgelopen nacht in de Eric Kropstraat te Rotterdam-Zuid is de toegangsdeur van een flat waarschijnlijk beschadigd door zwaar vuurwerk. Het Team Explosieven Veiligheid en de forensische opsporing van de politie hebben sporenonderzoek uitgevoerd.

De dader(s) zijn mogelijk weggereden met een scooter richting de Lodewijk Pincoffsweg.

De explosie ging om 03.45 uur af bij de toegangsdeur van de flat. Bewoners schrokken van de enorme harde knal en belden het alarmnummer. Ook de brandweer kwam op de melding af, maar van brand was geen sprake. In de deur is door de explosie een gat ontstaan.

De politie werkt met man en macht aan de aanpak van de explosies. Dit jaar zijn al meer dan 50 verdachten aangehouden. Ook in dit onderzoek zet de politie alles in het werk om zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers achter de explosie te achterhalen. Daarbij is informatie van omwonenden en betrokkenen van groot belang. Heeft u beelden hebben van de Eric Kropstraat of omgeving of heeft u informatie hebben die voor het onderzoek relevant kan zijn, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Ook als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, dan horen wij het graag.

Als u liever niet wilt dat uw gegevens bekend worden, dan kunt u ook vertrouwelijk praten met de politie. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) is getraind in het afschermen van hun bronnen en in het geheim informatie inwinnen. Een vertrouwelijk gesprek met TCI kan worden aangevraagd via 088 – 661 77 34. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.

Foto: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *