WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM AVONDKLOK: MEER HUISELIJK GEWELD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Door de avondklok maakt het Schiedamse raadslid Sandra Beenhakker (VVD) zich ernstige zorgen over de slachtoffers van huiselijk geweld. Beenhakker: ‘Met de scholen dicht kan de druk oplopen thuis, er is minder zicht en controle hoe het thuis gaat. Wat als de situatie uit de hand loopt?’ Raadslid Sun van Dijk (fractie Van Dijk): ‘Een time-out kan voorkomen dat de spanningen leiden tot een gewelddadige uitbarsting. Een rondje lopen, tot rust komen bij vrienden en familie en steun zoeken.’

Vanaf 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok van 21.00 uur ’s avonds tot 4.30 uur ’s ochtends.

In het eerste half jaar van 2020 waren er in Schiedam 95 meldingen huiselijk geweld bij de politie. Dit is hoger dan in dezelfde periode in 2019. Toen ging het om 61 meldingen. Het aantal meldingen in 2019 is wel iets lager dan dezelfde periode in 2018. Toen stond de teller op 98 gevallen.

Vanuit de Schiedamse gemeenteraad is met succes de samenwerking gezocht met de regio gemeenteraden in de strijd tegen de wachtlijsten bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond (VTRR), de organisatie waar u terecht kunt bij vermoedens of hulp tegen kindermishandeling en huiselijk geweld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “ZORGEN OM AVONDKLOK: MEER HUISELIJK GEWELD SCHIEDAM

  1. Een pleger van huiselijk geweld dient direct in een eng celletje te worden opgesloten. Liefst samen met een andere geweldpleger zoals Boute Harrie. Dan kan de geweldpleger eens aan den lijve ondervinden hoe het is om van tijd tot tijd te worden afgerost.

  2. Invoeren van een avondklok is een verhoogd extra risico in deze tijd op (huiselijk) geweld. Kinderen thuis, thuiswerken, kans op ontslag of al ontslag etcetera. Het lijkt alsof thuiswerken vrijheid geeft, maar vele werkgevers controleren hun werknemers continu. Daarnaast is er een reële kans op meer geweld op straat. Mensen die in de zorg werken hebben nu veel met agressie te maken door de coronaregeltjes.
    In de zieken en verpleeghuizen gedragen de bezoekers en patiënten zich redelijk door de hogere beveiliging. Maar einde dienst gaan de zorgmedewerkers m.n. vrouwen over straat. En ik ben bevreesd dat het problemen gaat geven door gefrustreerde bezoekers die een appeltje te schillen hebben met deze KANJERS!
    En dat allemaal voor 2% van de bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *