Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZIEKENHUIS SCHIEDAM BLIJ MET 4.000 EURO VOOR KANKERPATIËNTEN

SCHIEDAM- Ballet- en Dansstudio Schiedam heeft bijna 4.000 euro opgehaald voor oncologiepatiënten. Dankzij dit initiatief kunnen patiënten met kanker in Vlietland Ziekenhuis worden voorzien van beweegtasjes.

Afgelopen zaterdag is de volledige opbrengst van de kaartverkoop van de dansvoorstelling en donaties van de kijklessen geschonken aan de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis.

Bewegen is ontzettend belangrijk, ook wanneer u lijdt aan een ziekte als bijvoorbeeld kanker. De ziekte maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie en bestraling, kunnen ervoor zorgen dat u heel moe wordt of een verminderde conditie krijgt. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat veel rusten niet helpt. Bewegen heeft juist een positief effect op vermoeidheid en conditieverlies. Wanneer een patiënt start met de behandeling van de ziekte ontvangen zij in het ziekenhuis een ‘beweegtasje’. Dit tasje bevat een oefenprogramma, een stressbal en een elastische band (dynaband) om thuis oefeningen mee te doen en in beweging te blijven. Om alle patiënten van een beweegtasje te kunnen voorzien en daarmee bewegen te blijven stimuleren, is het ziekenhuis afhankelijk van donaties. Dankzij de dansschool kan het ziekenhuis weer 800 beweegtasjes uitdelen.

De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis zamelt geld in voor de verbetering van de patiëntenzorg en het realiseren van een aangenamer verblijf voor patiënten en bezoekers. De verzamelde sponsorgelden worden gebruikt voor investeringen in het ziekenhuis die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.

Kijk voor de andere projecten op www.franciscus.nl/vrienden/onze-projecten

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *