Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZIEKENHUIS SCHIEDAM BETAALT BUITENSPORIG SALARIS DOOR FOUT

exterieurs sfg en vlietlandSCHIEDAM- De Sint Franciscus Vlietland Groep (SFVG), eigenaar van het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis, heeft een interim-topman ruim 57.000 euro te veel betaald.

In december 2013 werd het contract voor de inhuur van de interim-topman nog als passend beoordeeld . Omdat zijn werkzaamheden langer dan zes maanden duurden- de fusie van de SFVG ziekhuizen vroeg meer tijd dan verwacht- viel zijn beloning onder de nieuwe Wet Normering Topinkomens waarvan de gevolgen medio 2014 bekend werden . Deze wet is ingevoerd als middel tegen buitensporige bestuurderssalarissen in de publieke sector .

Bij het opstellen van de jaarrekening is duidelijk geworden dat de contractuele afspraken uit 2013 niet aansluiten bij de nieuwe wet. Daardoor had de inzet van de interim maximaal 229.000 euro mogen kosten. In dat bedrag moeten alle kosten vallen die het ziekenhuis voor het vervullen van de functie vergoedt, maar de SFVG vergat het deel van de commissie aan de bemiddelaar voor de interim op te tellen bij de vergoeding. Door deze fout betaalde het ziekenhuis dus 57.307 euro te veel.

De SFVG wil het geld terug, maar de bemiddelaar is inmiddels failliet verklaard, waardoor de SFVG moet aansluiten in de rij van schuldeisers bij de curator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *