RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 WEKEN VOORARREST VOOR IN SCHIEDAM OPGEPAKTE SCHUTTER (49)

SCHIEDAM- De 49-jarige schutter Minh Nghia Vuong, die afgelopen zaterdag is opgepakt in Schiedam, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank vanmiddag beslist.

Waar de voortvluchtige verdachte zich de afgelopen weken heeft schuil gehouden en of hij daarbij hulp heeft gekregen – en van wie – wordt nog verder onderzocht.

Afgelopen zaterdagmiddag kon de man, die werd gezocht in verband met een schietpartij op 21 januari bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, op de Kethelbrug te Schiedam-Nieuwland worden aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op een 66-jarige vrouw uit Dordrecht en van poging tot moord op een 38-jarige vrouw uit Rotterdam.

Vuong is aangehouden dankzij een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk. Door het Openbaar Ministerie is eerder een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding zou leiden. Op dit moment is nog niet besloten of het tipgeld zal worden uitgekeerd. Zodra er een beslissing over is genomen zal die worden gecommuniceerd.

1 reactie op “2 WEKEN VOORARREST VOOR IN SCHIEDAM OPGEPAKTE SCHUTTER (49)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.