Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZEKER 10 WEGEN SCHIEDAM WORDEN 30 KM

SCHIEDAM- Voor zeker tien 50 km wegen in Schiedam ligt een plan klaar hier 30 km wegen van te maken. In de Mobiliteitsvisie is een kaart te vinden waaruit valt op te maken – gele lijn – dat het hierbij gaat om:

– Nieuwe Damlaan (vanaf station Nieuwland richting Vlaardingerdijk)
– Nieuwe Haven
– Oranjestraat
– Broersvest
– ‘s-Gravenlandseweg (tot de kruising Burgemeester van Haarenlaan)
– Rotterdamsedijk
– BK-Laan
– Bedrijventerrein Vijfsluizen
– Nieuwe Waterwegstraat
– Admiraal de Ruyterstraat
– Willem de Zwijgerlaan

De actiegroep ‘BK Laan écht 50’  strijdt al geruime tijd tegen ‘het stelselmatig veel te hard rijden over de BK-laan’. Op de eigen Facebookpagina schrijven de omwonenden: ‘Ondanks herhaaldelijke verzoeken aan politie en gemeente zien wij dat er geen passende maatregelen worden getroffen. Heel sporadisch vinden er wel eens snelheidscontroles plaats, waarbij dan een klein aantal hardrijders eenmalig beboet worden’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

14 reacties op “ZEKER 10 WEGEN SCHIEDAM WORDEN 30 KM

 1. De schade die je bij die auto’s op die foto’s ziet , gebeurt echt niet als men normaal 50 km rijdt hoor ………..Dus overdrijven hier is ook een vak apart .

 2. Wat heeft het voor zin . Op reeds bestaan 30 km wegen wordt niet gehandhaafd dus dat zal op de nieuwe ook niet gebeuren.
  Als er niet gehandhaafd wordt is het zinloos. De A-sosen blijven toch te hard rijden. Handhaven dus.

 3. Onzin 30 km/uur. op een doorgaande weg. De ene straat wel de andere niet. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Krijg je straks weer controle. Je zit zo over die snelheid heen. Bekeuring voor een paar km te hard.

 4. Het betreft hier zgn. ontsluitingswegen. Deze mogen, omwille van de integrale veiligheid, niet worden omgedoopt tot “woonerf”. Bij mijn weten is dit wettelijk vastgelegd. Aanpassing hiervan is derhalve niet toegestaan.

 5. Heel goed plan!
  Ook S’dam moet met de tijd mee: autoverkeer in de stad zo veel als mogelijk ontmoedigen en de veiligheid vergroten.
  Niet alleen van deze straten 30 km-zones maken maar ook strikt handhaven.

 6. Dit heeft totaal geen zin in de Boerhaavelaan , oost rijden ze nog steeds over de 10 km per uur door de laan, handhaven is belangrijk.

 7. Mooi idee maar vrijwel niet te realiseren. Enkel een simpel bord plaatsen is niet voldoende en 24/ 7 handhaving is onmogelijk. Er moet veel veranderd worden aan de eling.
  Formeel begint een 30 km zone met, naast de bebording, een dubbelle lijn dwars over de weg en de markering 30 op het wegdek. Ook adviseert het CROW om een zone te beginnen als inritconstructie of met een verkeersdrempel of plateaudrempel. Verder dienen kruisingsvlakken in 30 km zones v.w.b. voorrang ingericht te zijn als gelijkwaardige kruising (voorrang aan rechts). In uitzonderingsgevallen mag er voorrang geregeld worden als er risico’s bestaan b.v. bij kruisende fietspaden/busbanen. Zebrapaden mogen niet tenzij er dwingende reden is om dat wel te doen; bv oversteek nabij een school als klaarovers niet realiseerbaar zijn of een winkelstraat kruist. E.e.a naar inzicht van de gemeente.

  Snelheidsreductie dient plaats te vinden door inrichting van de weg: smalle rijbanen al dan niet door fietssugestiestroken, asverlegging, chicanes die maar een voertuigpassage mogelijk maken, H-drempels (verkeersdrempels van goot naar goot; andere drempelvormen zijn ongewenst vanwege o.a. gevaar voor gemotoriseerde tweewielers). Binnen gemeentes zijn veelal meerjarenplannen om e.e.a mee te nemen in grootschalig onderhoud. Tot die tijd moet men het veelal doen met ‘slechts de borden’. En daardoor gaan bestuurders zeker niet minder hard rijden

  Zo je ziet is e.e.a eigenlijk best kostbaar: aanpassingen in de weginfrastructuur belopen al snel enige tonnen en ik geloof niet dat Schiedam zoveel kosten kan en wil maken.

 8. Dit is het domste idee ooit. Die wegen zijn al veel te druk en het is al net file rijden als je over één van die wegen moet. Dus dan gaat het nu nog langer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *