RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WREVEL BIJ AANKONDIGING STADSCAMPING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Met een tijdelijk stadscamping wil de Stichting Vlaardingen 750 iedereen in de gelegenheid stellen het jubileumjaar van de haringstad mee te vieren. Van april tot en met augustus wordt een camping opgesteld langs de Krabbeplas: ExpoCamp Vlaardingen. De buurt is vorige maand al geïnformeerd per brief over het pop-up vakantiepark waar Vlaardingers een actieve vakantie kunnen houden. Het Vlaardingen ExpoCamp biedt ook de mogelijkheid aan bedrijven, verenigingen om zich te presenteren.

Onderdelen van het feestprogramma zijn door het gemeentebestuur toegevoegd aan de lijst van collectieve festiviteiten. Op deze dagen mogen de horecaondernemers tot 02.00 uur afwijken van de geldende geluidsnormen en hun horeca-inrichting in afwijking van hun exploitatievergunning geopend hebben tot 05.00 uur.

Het gaat om:

• Stadsrechtenstoet, zondag 14 mei
• Van ’t Oft naar ’t Oofd, vrijdag 19 mei
• Binnenstadsfestival ‘Canon van Vlaardingen’, zaterdag 20 mei

Het officiële hoogtepunt van de viering van 750 stadsrechten Vlaardingen ligt bij de jubileumviering op 14 mei. De gemeente nodigt gasten van binnen en buiten Vlaardingen uit om de 750ste stadsverjaardag met mee te vieren. De gasten worden die zondagmiddag verwelkomd in de Grote Kerk. Ze zijn vervolgens op de Markt getuige van het feestelijk onthalen van de stadsrechtenstoet van middeleeuwers en hedendaagse Vlaardingers en van het verkondigen van de stadsrechten door de burgemeester. Hierna worden zij getrakteerd op een spectaculaire jubileumviering in de Grote Kerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.