Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WORKSHOPS IN DE MAAKPLAATS

DEN HOORN- Zaterdag 19 september kunnen kinderen vanaf 7 jaar leren programmeren in Scratch in de Bibliotheek Den Hoorn. Je leert leuke games en animaties ontwerpen met Scratch samen met leeftijdsgenootjes. Vanwege de Corona maatregelen is het helaas niet mogelijk voor ouders om mee te komen. Het is superhandig om van tevoren een account aan te maken op: https://scratch.mit.edu/ en je wachtwoord te onthouden zodat we meteen aan de slag kunnen.

Workshop Micro:Bit
Op woensdag 23 september geeft Kite educatie in de Bibliotheek Maassluis de workshop Micro:Bit. Tijdens deze superleuke workshop ga jij je eigen ontworpen poster maken die reageert op aanraking en muziek.

Deze poster wordt van papier, verf en tape. Daarna voeg je er wat technologie aan toe. Met behulp van Micro:Bit ga je zorgen dat je poster reageert op aanraking en muziek.

Lijkt je dit leuk? Meld je dan snel aan!

Alle activiteiten in de Maakplaats en de voorleesuurtjes zijn gratis, ook voor niet-leden. Aanmelden van te voren is nodig. Reserveer kaartjes via de website www.debibliotheekdeplataan.nl (agenda Maakplaats) of aan de balie in de Bibliotheek.

Ben je nog geen lid van de Bieb? Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *