Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WOONTORENS SCHIEDAM ONGEVAARLIJK VOOR VLIEGVERKEER’

SCHIEDAM- De beoogde woontorens op Schieveste in Schiedam hebben geen negatieve invloed op de radar- en communicatiesystemen en de vliegveiligheid, zo zou blijken uit onderzoek uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau op dit terrein. Raadsleden worden gewezen op het onderzoek door het stadsbestuur.

Schiedamse volksvertegenwoordigers hebben begrepen dat het realiseren van hoogbouw in de omgeving van een luchthaven, gevolgen kan hebben voor de vliegveiligheid, maar volgens het gemeentenestuur worden de plannen op Schieveste besproken met de Luchtverkeersleiding Nederland en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

De Ontwikkelingscombinatie Schieveste heeft plannen voor de bouw van circa drieƫnhalfduizend woningen in de vorm van meerdere woontorens tussen station Schiedam Centrum en de A20. De ontwikkelcombinatie heeft het initiatief genomen voor de plannen en zijn bereid dit verder uit te werken voor eigen rekening en risico. De nieuwe woonwijk moet binnen circa 10 jaar worden gebouwd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘WOONTORENS SCHIEDAM ONGEVAARLIJK VOOR VLIEGVERKEER’

  1. Schitterend dat Schiedam zo wil bouwen maar begrijp het niet, zoveel woningen op zo’n kleine plek (3500 op 600 meter), zelfs kippen hebben volgens mij meer plek. En wat betreft de gezondheid van de toekomstige bewoners, kan niet anders dat het volgende stuk snelweg naar 80 km gaat net als bij Overschie, zoveel fijnstof kan nooit goed zijn, maar dat is pas iets voor over 20 jaar dan zeggen de politiek “dat hadden we niet kunnen weten”.

    1. Ze gaan behoorlijk hoog hoor Fred, dat aantal woningen kan best gehaald worden, en dan woon je hoog boven het fijnstof, je zit zelfs in de zeewind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *