Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONPLUS SCHIEDAM WACHT MET HUURBEVRIEZING

SCHIEDAM- Huurders van de Schiedamse woningcorporatie Woonplus krijgen op zijn vroegst in 2020 te maken met huurbevriezing. Dat wordt duidelijk uit de beantwoording van schriftelijke vragen die de Ouderen Partij Schiedam (OPS) aan het stadsbestuur stelt.

‘Om huurbevriezing mogelijk te maken, is er een wetswijziging nodig’, laat het gemeentebestuur weten aan de OPS. ‘De verwachting is dat deze wijziging per 1 juli 2020 in werking zal treden. Woonplus zal de wettelijke aanpassingen uiteraard volgen’, aldus burgemeester en wethouders.

De Woonbond denkt dat zo’n 13 % van de huurders in Nederland in aanmerking komen voor huurbevriezing of huurverlaging. De huurders zullen daar wel zelf om moeten vragen bij hun woningcorporatie.

Vorige maand heeft de Woonbond een website gelanceerd waar huurders kunnen ontdekken of ze eventueel in aanmerking komen voor compensatie.

De Woonbond en de overkoepelende organisatie van woningcorporaties Aedes hebben een sociaal woonakkoord gesloten. Daarin staat onder anderen dat mensen met een laag inkomen, met een huur boven de 720,42 euro, worden gecompenseerd voor de huurstijgingen van de afgelopen jaren. Onder een laag inkomen wordt verstaan een inkomen dat laag genoeg is voor de huurtoeslag.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *