Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WOONPLUS SCHIEDAM GEEFT TOESTEMMING SCHOTELS’

SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus geeft toestemming voor particuliere schotelantennes aan hun gebouwen, mits geplaatst aan de achterzijde van het pand. Dat blijkt uit de woorden van wethouder Fahid Minhas (VVD), die daarmee reageert op een verzoek van oppositiepartij LOS om een einde te maken aan de schotels in Schiedam. De wethouder voelt daar niets voor. Er zouden belangrijker zaken zijn.

Sinds begin deze eeuw is een verbod opgenomen in de huurcontracten van Woonplus tegen de plaatsing van schotelantennes, maar de situatie wordt gedoogd of mogelijk gemaakt met toestemming van de huisbaas. Minhas weet dat Woonplus anno 2019 toestemming verleent voor plaatsing, mits aan de achterkant van een gevel.

Andreas Rose (LOS): “Ik vraag mij af, waarom mag ‘ie alleen aan de achterzijde? Het betekent dus eigenlijk dat we hem liever niet willen zien. Dat betekent dan ook dat iemand anders er wel tegenaan moet kijken, wanneer je huis daar achter zit.” Minhas: “In de Welstandsnota is ervoor gekozen om satellietschotels bewust aan de achterzijde van complexen te plaatsen, omdat ze dan vanaf de openbare weg minder snel te zien zijn. Bij de Welstandsnota had u deze opmerking kunnen maken.“

LOS wil ook dat de gemeente in gesprek gaat met alle VvE’s in de stad over het tegengaan van de schotels. De wethouder wijst erop dat er duizenden VvE’s zijn. Minhas: “Heel veel VvE’s zijn niet actief. Ik denk dat gezien de opgaven van de stad de prioriteiten van Handhaving, want dat is wat daar uit volgt, momenteel beter anders ingezet kunnen worden.”

Begin deze eeuw was Schiedam baanbrekend met het verbieden van de schotels van particulieren aan de gevels van sociale huurwoningen. Schiedam haalde in januari 2005 de nationale pers door het eerst experiment met een Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangstsysteem (GSO). Woonplus en het toenmalige ONS Cai hadden 2 jaar eerder met succes die eerste GSO van Nederland geplaatste op een van de flats aan het Schuttersveld. De corporatie is in november 2015 gestopt met het GSO, omdat er inmiddels voldoende alternatieven ontvangstmogelijkheden zijn, zonder schotelantenne.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘WOONPLUS SCHIEDAM GEEFT TOESTEMMING SCHOTELS’

  1. WoonPlus moet beter nadenken over die schotels. Die wijk krijgt een { uitstraling ) van een achterstandswijk, ook al worden ze geplaatst aan de achterkant.

  2. Ik denk dat het toegestaan wordt om de concentratie van mede Schiedammers in kaart te brengen. Schiedam schotelstad bij uitstek, u roept en wij faciliteren. Fahid Minas verdient ruimschoots genoeg, zeg 4.000 euro netto, dus die woont schotelarm, maar de rest moet maar accepteren dat die klote dingen massaal geplaatst mogen worden. Hoezo verarming van alles in Schiedam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *