Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONPLUS SCHIEDAM BEZOEKT VOERDERS RATTEN

SCHIEDAM- Woningcorporatie Woonplus in Schiedam gaat huisbezoeken afleggen bij huurders die ratten van voedsel voorzien. Het is een van de maatregelen om de aanhoudende rattenplaag in Schiedam-Nieuwland te bestrijden. Inmiddels is ook de bestrating gemaakt rondom een supermarkt en het oude hotel Rijnmond. En er worden struiken korter gezet en om de habitat van deze beesten te verkleinen.

In de wijken Nieuwland (gebied Nieuwe Damlaan) en Groenoord (gebied Jozef Oreliosingel) en rond de sloten in Oost en Groenoord-Zuid is al lange tijd sprake van rattenoverlast.

Er wordt door de reinigingsdienst Irado in Schiedam meertalig geflyerd over wat mensen kunnen doen om rattenoverlast te beperken. De oproep is om geen etensresten op straat te gooien. De vorige jaar gelanceerde broodbakken zijn eveneens voorzien van meerdere talen. Ook zijn extra rattenklemmen en een aantal rattenhotels (rattenvallen voor meerdere ratten) geplaatst.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “WOONPLUS SCHIEDAM BEZOEKT VOERDERS RATTEN

 1. Wordt het niet eens tijd om eens wat boetes te gaan uitdelen?

  Echt belachelijk dat jullie steeds zo druk bezig zijn om nieuwe tactieken te verzinnen om de daders te kunnen benaderen voor een gesprek.

  De daders zijn blijkbaar aan jullie bekend, dus pak ze nu maar eens in de portemonnee. Want dat schijn namelijk WEL te werken.

 2. Met elkaar kunnen we dit toch wel oplossen. Ook de scholen kunnen helpen. Wat zou helpen is om ook de ouders van de kinderen te informeren. Nu worden er kinderen opgehaald, terwijl er ouders zijn die totaal ergens anders wonen hier hele vuilniszakken met brood legen in de singels. Weten deze ouders niet dat er broodcontainers zijn. Laten we met elkaar een goed plan maken, ik weet niet voor alles een antwoord. Met elkaar zal dit best lukken.

 3. Een normaal weldenkend mens, gooit toch niet zomaar van alles klakkeloos op straat.

  Dit gedrag heeft deels met opvoeding/fatsoen en deels met religieuze motieven te maken en dat zie ik niet zomaar van de ene dag veranderen, helaas.

  Bepaalde figuren vinden het ook de normaalste zaak van de wereld om bijv. in bijzijn van anderen even midden op straat een roggel achter te laten i.p.v. discreet buiten het zicht in de bossages.

 4. Ja boetes oid ben ik het mee eens.
  Als mijn nederlandse over buurvrouw nog 1 keer duiven voert, moet ze haar huis uit.

  Maar mijn andere niet nederlandse buurvrouw die 1 kilo coke in huis had, mag blijven…wel even wat anders maarja.

  Nu worden de ratten weer dood gemaakt omdat men gewoon eten naar buiten gooit , weet ook precies welke mensen dat doen.
  Sommige mensen kunnen niet nadenken..
  Jammer hoor
  En woonplus moet eens strakje regels gaan handhaven en niet de hand boven het hoofd houden van sommige bewoners.

  Dreig ook met een “bij nog 1 keer voeren, huis uit”
  Ik wil niet discriminerend overkomen en dat ben ik totaal niet…maar begin eens met alle bewoners over 1 kam te scheren, dank u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *