Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOONCARRIÉRE DANKZIJ WETENSCHAPPERSBUURT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De beoogde wooncarrière voor Schiedammers wordt in de nieuwbouw in de Wetenschappersbuurt gerealiseerd. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente waarnaar de PvdA heeft gevraagd. Het overgrote deel van de verhuizers naar de Wetenschappersbuurt in Oost is een Schiedams huishouden dat doorstroomt uit een (goedkopere) flatwoning. De sociale huurwoningen worden met voorrang aangeboden voor Schiedams huishoudens. ‘De cijfers laten zien dat deze manier van aanbieden het beoogde resultaat heeft en dat de huurwoningen zijn toegewezen aan Schiedamse huurders die zijn doorgestoomd’, zo laat het stadsbestuur weten aan de PvdA.

De meest actuele cijfers die beschikbaar zijn, hebben betrekking op de situatie tot september van dit jaar. Per september 2019 waren er in de Wetenschappersbuurt 74 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Inmiddels wonen er 174 mensen in de nieuwbouwwoningen.

In de Wetenschappersbuurt zijn de nieuwbouwwoningen in fase A en fase B opgeleverd. Fase C en D (74 woningen) en de renovatie van de appartementen Lorenzlaan (80 woningen) zijn nog in uitvoering. Dit betekent dat nu een beperkt deel van het uiteindelijke woningaanbod is gerealiseerd.

Het gerucht dat in de nieuwbouw sprake zou zijn van onderverhuur wordt niet bevestigd door de gemeente. ‘Wij hebben hiervoor geen aanwijzingen’, krijgt de PvdA te horen. Ook Woonplus laat weten hiervoor geen aanwijzingen te hebben. Woonplus geeft aan dat zij graag concrete signalen op onderverhuur ontvangt, zodat zij daar actie op kan ondernemen. Particuliere verhuur komt wel voor in de bestaande woningen in particulier eigendom in de Wetenschappersbuurt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *