Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOEST OVER MAAIEN BIJENBAAN SCHIEDAM-SPALAND

SCHIEDAM- De Bijenbaan langs de Slimme Watering in Schiedam-Spaland is volledig weggemaaid door het groenonderhoud van Irado. Bewonersverening Spaland reageert verbijsterd. ‘Hallo Irado. Hoe kan dit? Daar doen we samen met de stadsimkers zo ons best voor. Totaal vernield. ’

Bij de afdeling communicatie van Irado vertikt men het om vragen te beantwoorden over het hoe en waarom. (“Stuurt u maar een email en op het moment dat onze afdeling communicatie het interessant vindt zal er contact met u worden opgenomen”).

In 2012 kwamen bewoners Herbert Nikkels en Marcel Polak met het voorstel de ongebruikte trambaan langs de Slimme Watering om te vormen van een opslagplek voor bouwmaterialen tot een Bijenbaan. Met veel hulp van bewonersvereniging Spaland, buurtbewoners en Irado is op grote schaal een bij-vriendelijk bloemenmengsel uitgezaaid en zijn er groepjes heesters geplant die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten. Zo ontstond in de zomer van 2014 een groene en bloeiende strook. Het geheel werd later compleet gemaakt met de plaatsing van insectenhotels en fraaie informatiepanelen.

De Bijenbaan in Schiedam is 2 jaar terug nog beloond met een Gouden Zwaluw, omdat de initiatiefnemers hiermee een kans benutten om bijen vrij baan te geven toen het plan voor een tram van de baan was.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 reacties op “WOEST OVER MAAIEN BIJENBAAN SCHIEDAM-SPALAND

  1. Wordt eindelijk wat onkruid gemaaid is het weer niet goed. Het is daar nooit bedoeld als woekerplats. Wel als trambaan. Wie wildgroei wenst doet dat maar in zijn/haar eigen tuin (mits dit in overeenstemming is met de regels) en zonder subsidie en hotemetoten prijsjes.

  2. Zo jammer dat er zo weinig mensen zijn die snappen waarom het gaar. Zo blijkt dat de mensen die voor gemeente werken Schiedam werken ,niet meegekregen hebben,waarom het gaat. Heel jammer! R

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *