Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WOB-VERZOEK IN STRIJD VOOR VREUGDEVUREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is een Wob-verzoek ingediend bij de gemeente Vlaardingen door de voorstanders van een vreugdevuur op de Broekweg. De voorstanders leggen zich niet neer bij het besluit van de burgemeester, die meermaals heeft laten weten dat vreugdevuren tijdens de jaarwisseling een gevaar vormen.

De stukken zullen na ontvangst zorgvuldig worden bestudeerd, zeggen de voorstanders. ‘En indien nodig wordt overlegd met een advocaat om zo volgende stappen te bepalen’, zo wordt aangekondigd.

Met het Wob-verzoek worden onder meer de stukken opgevraagd waaruit moet blijken dat er inderdaad gevaar bestaat. Zo wordt gevraagd om onderzoek/resultaten/rapport waaruit blijkt dat er meer brandstichting, vernielingen, geweldpleging of dergelijke zijn wanneer er een vreugdevuur wordt georganiseerd tijdens oud en nieuw. Ook willen de voorstanders onderzoeksresultaten of informatie waarop de ‘mening’, dat het niet meer van deze tijd is om vreugdevuren te gedogen van de politie afkomstig is. En er wordt verzocht om documenten van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waaruit blijkt dat dit ook echt een officieel advies is.

1 reactie op “WOB-VERZOEK IN STRIJD VOOR VREUGDEVUREN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *