WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINKELIERS BINNENSTAD SCHIEDAM VONDEN BIZ ‘TE DUUR’

SCHIEDAM- Een meerderheid van ondernemers in de binnenstad van Schiedam heeft tegen de invoering gestemd van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) vanwege de kosten. Alhoewel niet officieel bijgehouden (dit is niet nodig in het kader van de BIZ) heeft de gemeente, bij het ophalen van de stemmen, wel het één en ander opgevangen. Er zijn uitspraken gedaan in de zin van: ‘de georganiseerde evenementen vind ik niet belangrijk’ en ‘de BIZ-bijdrage vind ik te veel geld’. Verder zijn er ook ondernemers die voor meerdere WOZ-objecten moesten gaan betalen en dit te kostbaar vinden.

De winkeliers in de Nieuwe Passage zouden gezamenlijk voor een bedrag van 10.000 euro meebetalen aan de BIZ voor de binnenstad, maar diezelfde winkeliers kregen vervolgens geen enkele zeggenschap binnen de BIZ. In december was al duidelijk dat de winkeliers in het overdekte winkelcentrum niet stonden te trappelen om deel te nemen aan de BIZ

In februari konden ondernemers in de binnenstad stemmen over de BIZ in hun gebied. De conclusie van de draagvlakmeting was dat er net te weinig positieve stemmen zijn uitgebracht om een BIZ op te starten. Van de 312 stemgerechtigden zijn maar liefst 180 reacties ontvangen, waarvan 115 positief en 65 negatief over de BIZ. De positieve reacties vertegenwoordigen 63,9%, hiermee is net niet voldaan aan de wettelijke norm dat 66% (2/3) van de reacties positief is.

Met een BIZ zouden alle winkeliers en pandeigenaren in het centrum verplicht moeten meebetalen aan zaken als het organiseren van evenementen. De gemeente zou de bijdragen gaan innen en doorsluizen naar de stichting achter de BIZ.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *