Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WINDTURBINES VLAARDINGEN NET BUITEN BESCHERMD GROENGEBIED

VLAARDINGEN- Er mogen wel degelijk windturbines worden geplaatst op de grond van het voormalige Oeverbos in Vlaardingen, al is het kantje boord. Bewoners van de Zuidbuurt kwamen vorige week met de mededeling dat plaatsing in strijd zou zijn met het project Bijzonder Provinciaal Landschap. Bij wethouder Ivana Somers (Leefbaar) sloeg de schrik om het hart.

De wethouder wilde onmiddellijk duidelijk hebben welke afspraken en verplichtingen gelden rond de windmolens. Somers : “We weten dat we onderdeel uitmaken van Bijzonder Provinciaal Landschap. Aan de andere kant dachten wij, het kan toch niet zo zijn dat het allemaal langs elkaar heen is gelopen? Want het raadsbesluit voor de windturnines is tenslotte al van januari 2017.”

Op een kaart van de Provincie is inmiddels te zien hoe de verdeling is gemaakt. Somers: “Als je dan gaat kijken naar het plan voor Bijzonder Provinciaal Landschap, dan zie je net een heel klein strookje. Om uw zorgen weg te nemen dat we niet een pad aan het bewandelen zijn wat helemaal niet kan.”

Bewoners van de Zuidbuurt zien niets in de turbines die in twee gevallen bijna op het achtererf van twee historische boerderijen worden geplaatst, maar volgens een kaart van de Provincie komen de windturbines net niet te staan in het strookje Bijzonder Provinciaal Landschap.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WINDTURBINES VLAARDINGEN NET BUITEN BESCHERMD GROENGEBIED

  1. ‘They paved paradise, put up a parkinglot.’

    Gehaktmolens voor vogels? Gemeente Vlaardingen zet ze pontificaal op een essentieel knooppunt van internationale vogelmigratieroutes!!!! Want Vlaardingen zegt: f*ck die biodiversiteit!

    Windturbulentie decimeert de insectenstand? Gemeente Vlaardingen blaast alle vlinders en bijen gegarandeerd de wijdse omgeving uit!!! Want Vlaardingen zegt: f*ck die bestuiving door insecten, bescherming van Flora en Fauna, continuering van voedselzekerheid, en toekomst van de volgende generaties!

    Windmolens naast historische boerderijen in een beschermd cultuurlandschap? Vlaardingen demonstreert haar bereidheid daar nog windmolens op de drempel te zullen plaatsen mocht die ‘onbeschermd’ zijn!!! Want f*ck die fokking NIMBY’s die ‘progressie’ in de weg staan.

    Wee ons: want de toekomst is Kalergi, en dan eten we allemaal Soylent Green.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *