WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIJKCULTUURKLASSEN SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Kinderen van de vijf basisscholen in Nieuwland volgen na schooltijd op vrijwillige basis kunst- en cultuurlessen. Dit gebeurt binnen de wijkcultuurvereniging Nieuwland, onderdeel van de wijksportvereniging Nieuwland. Gitaar, beeldende kunst en theater zijn de disciplines waar kinderen zich voor kunnen opgeven. Binnen een vertrouwde omgeving en tegen een aantrekkelijk tarief kennismaken met sport, kunst en cultuur. Dat is het concept van de wijksport- en cultuurvereniging.

Aanstaande woensdag is de eerste spetterende afsluiting van de wijkcultuurklassen Nieuwland. Alle deelnemende kinderen van de vijf scholen (Ababil, ‘t Meesterwerk, Het Startblok, De Taaltuin en Het Talent) zullen hun kunsten vertonen op het gebied theater, gitaar en beeldende kunst.

In de ochtend zullen de kinderen voor hun schoolgenoten optreden. Maar in de middag zijn andere belangstellenden van harte uitgenodigd om het resultaat te bewonderen.

De eindpresentatie van de wijkcultuurklassen vindt plaats op woensdag 25 januari om 13.00 uur in het theater van OBS Het Startblok (Burgemeester van Haarenlaan 871 in Schiedam).

Al 6 jaar wordt in Schiedam-Nieuwland gewerkt met een concept waarin gemeente, basisscholen, combinatiefunctionarissen sport en lokale sportverenigingen de handen ineenslaan om kinderen in de wijk op een laagdrempelige manier kennis te laten maken en te laten meedoen aan verschillende sportactiviteiten. Sinds schooljaar 2015-2016 zijn de cultuurklassen toegevoegd aan de wijksportvereniging Nieuwland. De organisatie is in handen van Mooi Werk.

De vereniging en de klassen geven kinderen de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, hun passie uit te leven en hun talenten te ontwikkelen. Zowel op sportief gebied als op cultureel gebied.

Sinds 2017 is de wijksport- en cultuurvereniging uitgebreid naar Schiedam-Groenoord. Deelnemende basisscholen daar zijn OBS Loep, SBO De Poldervaart en IBS El Furkan. Hier wordt gestart met de disciplines koor, gitaar en beeldende kunst.

De wijkcultuurklassen zijn onderdeel van Kunstenmakers Schiedam en worden gecoördineerd door Mooi Werk. Dit project wordt ondersteund door gemeente Schiedam, NOC*NSF, LKCA en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Meer informatie: kunstenmakers.stichtingmooiwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *