Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WIETKWEKER (38) BROERSVEST SCHIEDAM VOOR RECHTER

SCHIEDAM- De Turk U.C. is de exploitant van de hennepplantage in een woning op de Broersvest in het centrum van Schiedam, denkt het Openbaar Ministerie. De 38-jarige wietteeltverdachte is op 2 september direct aangehouden bij de ontmanteling van de kwekerij. In het pand zijn in totaal 1.471 hennepplanten geteld door politie en handhaving. Ook was sprake van de diefstal van stroom en gevaarzetting.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Schiedam werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen.

Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt kan gedupeerden [vastgoedeigenaren] ondersteunen met de aanpak en afwikkeling en het verhalen op dader(s) naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij. Meer informatie http://www.sbwh.nl info@sbwh.nl of bel 085-273 52 77 @SBWHnl @VerHuurVeilig

Er bestond brandgevaar door het illegaal aftappen van stroom.
Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *