Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN ONTVANGT TEKENING LEN MUNNIK

VLAARDINGEN- Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) krijgt vanmiddag een ingelijste tekening overhandigd van tekenaar Len Munnik. De tekening is gemaakt voor het boekje ‘Eerlijk duurt het langst, Vlaardingen aan de slag’ van de Vlaardingse Fairtradegroep.

Het boekje is uitgegeven in het kader van het herdenkingsjaar van de Slag bij Vlaardingen.
De tekening krijgt een plek in het stadhuis waar bezoekers ervan kunnen genieten.

Vlaardinger Len Munnik (72) is een Nederlands cartoonist. Zijn prenten hebben vooral politieke thema’s als onderwerp. Munnik studeerde aan de grafische school. Daarna kreeg hij een baan als vormgever in een drukkerij, en ging vervolgens als freelance-tekenaar aan de slag. Naast zijn werk voor Trouw, aanvankelijk vooral voor columnist Bert Klei, en voor Opzij, tekende Munnik voor verschillende politieke en maatschappelijke organisaties zoals Stichting Wakker Dier, de Dierenbescherming, de SP, de Partij voor de Dieren, Keer Het Tij, de vakbonden CNV en FNV en voor de Triodos Bank.

In 1989 won Munnik de Ton Smits Penning en in 1996 de Inktspotprijs.

Foto: wethouder Bart de Leede (GroenLinks)

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *