Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN ERKENT FOUTEN

VLAARDINGEN- Er is ‘iets fout gegaan’ met de procedure en er is onhandig omgesprongen met de bouwplannen voor vijf bungalows langs het Kruidenpad in Vlaardingen-Holy. Allemaal zaken waarvoor wethouder Hans Versluijs (PvdA) het boetekleed aantrekt. “Dat hadden we niet moeten doen. Er moet eerst met de bewoners worden gesproken”, zegt Versluijs op een geluidsopname van de informatieavond, die vorige week werd gehouden. De mp3 is online verspreid door de omwonenden die tegen de plannen zijn.

Tegelijk is te horen dat burgemeester en wethouders nog altijd pal staan voor de bouw van de woningen in het groen van het Muskuskruid. “Wij zeggen dat we het een mooi plan vinden; kleinschalig en buitengewoon duurzaam. En ik snap heel goed dat in die totale strook dit zodanig beslag doet op dat gebied dat het aanvaardbaar zou zijn, maar ik begrijp ook heel goed dat u vindt dat dit niet zo is”, aldus Versluijs.

Naast omwonenden is er ook verzet tegen de plannen door GroenLinks (GL) en de VVD . Volgens GL is de beoogde groenstrook een onderdeel van de Vlaardingse ecologische hoofdstructuur. De VVD hekelt vooral het gebrek aan burgerparticipatie bij de lancering van het plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *