Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM WIL AUTOVRIJE BINNENSTAD

Wethouder Marcel Houtkamp (D66) over een autoluwe en zo mogelijk autovrije binnenstad:  “De gebiedsontwikkeling voor het Schiekwartier is een stap op weg daarheen; de vernieuwde Lange Haven is dat al. Het is daar erg mooi geworden. De rest van de omgeving volgt, met de aanpak van de Hoogstraat-plus.”
Wethouder Marcel Houtkamp (D66) over een autoluwe en zo mogelijk autovrije binnenstad: “De gebiedsontwikkeling voor het Schiekwartier is een stap op weg daarheen; de vernieuwde Lange Haven is dat al. Het is daar erg mooi geworden. De rest van de omgeving volgt, met de aanpak van de Hoogstraat-plus.”
SCHIEDAM- De Schiedamse wethouder Marcel Houtkamp (D66) komt in het voorjaar met het al meermaals aangekondigde Uitvoeringsprogramma Parkeren. In een vooruitblik op het nieuwe jaar meldt Houtkamp te streven naar een autoluwe en zo mogelijk autovrije binnenstad, net als in steeds meer binnensteden.

‘Voor de leefbaarheid, verkeersveiligheid en ontwikkelingskracht van het centrum is dat echt het beste’, meent de wethouder. ‘Al die auto’s en dat verkeer kunnen we ook anders managen. Die pakjes hoeven niet één voor één met ieder een eigen bezorger te worden afgegeven in de Hoogstraat en omgeving.
Als iedereen, winkeliers, vervoerders en consument, dat inziet en daaraan wil bijdragen, kunnen we snel grote stappen maken naar een duurzame en verkeersveilige binnenstad.’

Houtkamp: “Iedereen’ heeft verstand van verkeer, zo lijkt het elke dag. Bewoners, waar dan ook, wijzen parkeer- en verkeersdruk af, zie de Boterstraat. Gebruikers, in de hele stad, willen meer parkeer- en verkeersruimte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *