Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM: VERGRIJZING BELEMMERT WONINGMARKT

SCHIEDAM- De Schiedamse wethouder Fahid Minhas (VVD) onderschrijft dat ‘vergrijzing de doorstroming op de woningmarkt belemmert’. De wethouder reageert daarmee op een reportage met die strekking van ⁦het tv-programma Nieuwsuur. Volgens Minhas is de opstelling in Schiedam de bouw van levensloopbestendige woningen in bestaande wijken.

Voor de verplichte huisvesting van vluchtelingen kijkt de gemeente Schiedam vooral naar kleine woningen (2 kamers), zo valt te lezen in het plan van aanpak voor de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam. Kleine woningen in Schiedam zijn meestal een seniorenwoning, constateren burgemeester en wethouders.

Vluchtelingen hebben in Schiedam een urgentiestatus waaraan een raadsmeerderheid niet wenst te tornen.

Minhas kwalificeerde eerder berichten over Schiedamse nieuwbouwwoningen voor vluchtingen nog als ’fake news van de bovenste plank’. Waaraan de wethouder toevoegde dat Schiedam helemaal niemand rechtstreeks zou importeren uit vluchtelingenkampen en dat ook geenszins van plan is. In de collegebrief van 19 november valt evengoed te lezen: ‘Schiedam onderzoekt of inschrijven op hervestigers een mogelijkheid is. Dit gaat om huishoudens die rechtstreeks vanuit het buitenland op uitnodiging naar Nederland komen. Hier kunnen gemeenten zich vrijwillig voor aanmelden. Dit geeft de mogelijkheid om een huishouden te kiezen waarvoor een passende woning beschikbaar is.’

Van de waterweggemeenten Vlaardingen en Maassluis staat vast dat 12 % (Vlaardingen) en 14,7 % (Maassluis) van hun bereikbare sociale huurwoningen rechtstreeks aan vluchtelingen wordt toegewezen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “WETHOUDER SCHIEDAM: VERGRIJZING BELEMMERT WONINGMARKT

 1. Eerst de bejaardenhuizen opheffen en moesten we langer in ons huis blijven wonen.
  En voor een vluchteling ga ik van mijn levensdagen mijn huis niet uit.

  1. Groot gelijk heb je. Toch moeten de weilanden worden leeggetrokken, volgens Rutte… want er zijn teveel mensen die een woning nodig hebben… want we hebben de derde wereld massaal geïmporteerd voor ons ‘bevolkingstekort’…

   Japan zat met hetzelfde probleem. Daar kozen ze er echter niet voor om de 3e wereld en masse te importeren. Dus daar:

   -Overvloed aan goedkope huizen
   -Weinig mensen die ongeschoold werk willen doen dus hoge lonen
   -Geen druk op sociaal- en zorgstelsel
   -Als je onderbroek van je waslijn wordt gestolen zetten ze twee agenten op de zaak

   Maar wij kunnen in ieder geval het hoofd vier omhoog houden! We gaan dan wel gestaag naar de afgrond maar we zijn wel mooi niet racistisch. Dat pakken ze ons nooit meer af! Nou ja… tot we in de minderheid zijn… dan bekommerd niemand zich meer om ons.

   Wat een gaaf land.

 2. Dit is een grote (politieke) schande om je eigen bevolking zo achter te stellen. Ja van de VVD kan je dit verwachten maar dat er partijen zijn die zeggen sociaal te zijn hiermee instemmen is een gotspe. Er wordt met deze opstelling met vuur gespeeld en eens komt de rekening.

 3. Zou nog een paar pandjes kopen meneer Minhas, kan jij deze vluchtelingen helpen. Ongelofelijk we zitten in de 2 na grootste crisis, we moeten allemaal ons hoofd boven water houden. En gewoon weer druk maken over huisvesting voor de vluchtelingen. Moeten onze oudere mensen opzouten opgeborgen worden in een zorginstelling omdat we vluchtelingen moeten plaatsen. Jullie kunnen zich beter richten op de crisis die er nog gaat aankomen waarbij een hoop mensen hun baan verliezen, en mss ook wel een sociale huurwoning nodig hebben. We weten in ieder geval waar de prioriteiten liggen van gemeente Schiedam.

 4. Het lijkt wel of de ouderen in Nederland overal de schuld van krijgen. Je wordt doodziek van alle ballonnetjes die er worden opgelaten: geen stemrecht meer, vanaf 50 in je werk geen promotie maar alleen demotie, alleen jongeren uit de lockdown, minder aanspraak op medische behandelingen of zelfs geen recht meer op een zorgverzekering. Maar natuurlijk wel verplicht door blijven werken tot je 72ste!
  Ik ken geen ander land waar zo respectloos met ouderen om wordt gegaan.

  1. Nog even en je mag maar 5 jaar van je AOW genieten, en dan krijg je een pilletje van Pia Dijkstra om plaats te maken voor een asielzoeker.

 5. Deze meneer van de VVD komt niet met een onderbouwing en roept maar wat.
  De gemeente Schiedam heeft de afgelopen 10 jaar verzuimd om de sociale woningbouw op peil te houden.

  Nu zitten ze in de problemen en hebben ze geen antwoord. Dan ga je dus maar domme dingen roepen.

 6. Natuurlijk, het gebrek aan woningen is de schuld van de ouderen. Wat een flauwekul. De werkelijke oorzaak mag niet worden genoemd. Dat is het binnenhalen van zo’n 100.000 immigranten per jaar. Daar valt niet tegenop te bouwen. Maar wat zegt de NPO via Nieuwsuur en ook deze VVD meneer. Het is de schuld van de bejaarden. Typisch NPO , Je verzwijgt de werkelijke oorzaak en creëert en passant ook nog even een generatie conflict.

 7. En dan te bedenken dat we nog meer vluchtelingen in dit land krijgen de aankomende jaren…..HOE DAN????
  Ieder stukje groen wordt al vol gebouwd en allemaal koopwoningen die onze 2 paspoort houders kopen, er blijft niks meer over van Nederland, zowel onze grond als onze tradities.
  Dat terzijde…. Ik kan niet begrijpen dat onze ouderen die voor ONZE VRIJHEID hebben gevochten zo geschoffeerd worden en ruim baan maken voor vluchtelingen die totaal 0,0 inbreng gaan hebben in onze maatschappij. Bedankt regering en stadsbesturen voor het kapot maken van NEDERLAND!!
  Als de wethouders echt ballen hadden zouden ze eens 1 op 1 gesprek moeten hebben, maar nee alles gooien ze via de media dan hoeven ze de confrontatie niet aan. We worden behandeld als een stuk vuil. Bah wat heb ik een hekel gekregen aan ons oooo zo mooie land en tradities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *