Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM PLEIT VOOR DIRECTE AFSCHAFFING ZWARTE PIET

SCHIEDAM- Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) wil het liefst nog dit jaar Zwarte Piet helemaal afschaffen in Schiedam. De wethouder laat dat weten in een column op de website van zijn partij. Officieel hebben burgemeester en wethouders aangegeven geen standpunt te hebben over de kleur van Zwarte Piet. Ooijevaar pleit daarom als inwoner van Schiedam voor directe afschaffing van Zwarte Piet.

Ooijvaar gebruikt de metafoor van een verjaardagsvisite om de vermeende ‘discussie’ (hetze) tegen Zwarte Piet te duiden. In de metafoor die Ooijevaar gebruikt bestaat er veel verschil van mening onder de aanwezigen. In de praktijk is het oordeel over Zwarte Piet verre van divers.

Het onderzoek van SEPS (organisator van de intocht en het Sinterklaaspaleis in Schiedam) wees uit dat er onder de inwoners van Schiedam nauwelijks behoefte is aan het afschaffen van Zwarte Piet. Toch verschenen vorig jaar november al een aantal roetveegfiguren bij de intocht en meerdere in het Sinterklaaspaleis.

Met steun van de OuderenPartij Schiedam (OPS) (en stemonthouding van Progressief Schiedam) ontstond vorig jaar de kleinst mogelijke raadsmeerderheid voor onderzoek naar een ‘inclusief Sinterklaasfeest’.

De fractievoorzitter van de OPS heeft er vorige week op gewezen dat er in 2022 gemeenteraadsverkiezingen zijn. Nog voordat Zwarte Piet in Schiedam definitief is afgeschaft per 2023 kunnen de verhoudingen in de politiek daardoor heel anders liggen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “WETHOUDER SCHIEDAM PLEIT VOOR DIRECTE AFSCHAFFING ZWARTE PIET

    1. Het zal mij niet verbazen dat deze nare man idd net zo lang blijft drammen en huilie huillie doen totdat alle Zwarte Pieten en medestanders van Zwarte Piet “uitgeroeid” zijn.
      Ik zie hem al samen met kopschopper Akwasi en kompanen de Schiedamse straten schoonvegen met knokploegen. Een aantal van zijn maatjes zijn er al jaren geleden mee begonnen.

      Groen links is een doorstart van de communistische partij. Lenin was ook zo een fijne kerel die zijn eigen volk pakte als deze het niet met hem eens waren, 23 miljoen doden.

  1. Kunnen ze Jeroen Ooijevaar aub . verbieden Die gek is helemaal doorgeslagen met natte dromen en strakke plassers ……………….Volgens mij zit ie zwaar aan de XTC ……….

  2. Hans helemaal mee eens. Maar ja verkiezingen komen eraan. Meneer Ooijevaar u zou u heel en heel diep moeten schamen dat u hier nu aandacht aan geeft. Sowieso wordt er weinig gevierd dit jaar eerst deze crisis doorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *