WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SCHIEDAM: JONGE ERVARINGSDESKUNDIGEN BIJ VEILIG THUIS

SCHIEDAM- Veilig Thuis, het meldpunt bij huiselijk geweld en kinder- of ouderenmishandeling, gaat ook jeugdigen inzetten als ervaringsdeskundigen. Dat laat de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken (CDA) weten naar aanleiding van vragen vanuit de raadscommissie.

Van Aaken: “We weten eigenlijk bij verschillende zorginstellingen dat juist jeugdigen worden gebruikt als ervaringsdeskundigen, dat wordt via de cliëntenraden georganiseerd. Dat gaat hartstikke goed. Ook de ouders vinden daar grote betrokkenheid in. Veilig Thuis is nu juist met die instellingen in gesprek om te kijken of ze daar zorgvuldig en op de juiste manier ervaringsdeskundigen kan inzetten voor Veilig Thuis casussen. Daar is afstemming op en daar wordt nu steeds meer gebruik van gemaakt. Het gaat inderdaad ook over jeugdigen.”

Bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond is gestart met een pool van ervaringsdeskundigen (voormalig slachtoffers en plegers) die ingezet worden op verschillende gebieden: in het contact met cliënten vanuit een nieuwe aanvullende rol naast professionals, in beleidsontwikkeling, lotgenotencontact en bij voorlichting en kennisoverdracht.  De ervaringsdeskundigen zijn niet gebonden aan een organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *