Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER HOOGENDIJK (ONS.VLAARDINGEN) TE ZIEK VOOR DEBAT

VLAARDINGEN- Wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) is vanavond niet aanwezig bij het spoeddebat over zijn handelen. Officieel laat Hoogendijk verstek gaan wegens ziekte. Dat is vanmiddag aan de gemeenteraad meegedeeld. Een woordvoerder van de gemeente kan niets zeggen over de gezondheidstoestand van Hoogendijk (“Dat weet ik echt niet”). De uitgeschreven vergadering gaat wel ‘gewoon doorgaan’, laat de woordvoerder weten. Het is vanavond aan de gemeenteraad om te besluiten wat men nu gaat doen.

Onderwerp van het spoeddebat is het mogelijk niet voldoen aan de informatieplicht door de wethouder . Hoogendijk zou de tijdelijke verhuur van zijn koopwoning in Holy niet bekend hebben gemaakt bij zijn aanstelling als wethouder. Ook niet dat deze woning is verhuurd aan een groep van vier Roemeense arbeidsmigranten. Zelf stelt Hoogendijk dat hij de verhuur wel heeft gemeld tijdens het integriteitsonderzoek naar alle raadsleden. Het betreft het onderzoek door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING).

De wethouder was voor vanavond uitgenodigd om een verklaring af te geven over zijn rol in deze zaak. Daarna zou de gemeenteraad een oordeel kunnen uitspreken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *