Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WERKGROEP TEGEN DIEFSTAL SCOOTMOBIELEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Om de diefstal en vernielingen van scootmobielen tegen te gaan werken de gemeente Schiedam, Woonplus en ROGPlus in een gezamenlijk werkgroep aan plannen voor de stalling van scootmobielen. Op dit moment worden voor verschillende flatgebouwen nog ad hoc oplossingen bedacht.

Het doel van de werkgroep is om een algemene aanpak te ontwikkelen. Bewoners worden betrokken op het moment dat voor hun complex een oplossing voor dit probleem gevonden moet worden.

De diefstal van accu’s en scootmobielen kwam enkele jaren terug geregeld in het nieuws.  Het grootste deel van de problemen had betrekking op de portieken van flats aan de Monseigneur Nolenslaan in Nieuwland. Hier werden veel scootmobielen en accu’s weggenomen.

Om meer diefstallen tegen te gaan zijn er al verschillende maatregelen genomen. Accu’s worden bijvoorbeeld gegraveerd met een verwijzing naar de leverancier. Met ijzerhandelaren is afgesproken dat accu’s niet worden aangenomen en dat personen die accu’s aanbieden worden geregistreerd voor nader onderzoek door de politie. Door Woonplus zijn de entrees bij de mgr.Nolenslaan vernieuwd. Bij de hoogbouw zijn automatische schuifdeuren aangebracht die ongewenste toegang bemoeilijken. Bij de laagbouw zijn reguliere toegangsdeuren geplaatst en zijn anti-inbraakstrips aangebracht. Ook zijn de scootmobielen in de berging geplaatst waardoor ze volledig uit het zicht staan. Voorheen stonden deze zichtbaar in de entree.

Foto’s: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “WERKGROEP TEGEN DIEFSTAL SCOOTMOBIELEN SCHIEDAM

  1. Is de foto toekomstbeeld voor de huidige jonge generatie agenten die tot hun 70e jaar moeten werken? Triest.
    Hoop dat die dingen op te voeren zijn.
    Zoniet hebben bontkraagjes helemaal vrij spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *