Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WERELDHAVENDAGEN: MEEVAREN MET HISTORISCHE VLOOT MAASSLUIS

MAASSLUIS- Volgend weekend zijn diverse historische sleepboten uit Maassluis aanwezig op de Wereldhavendagen in Rotterdam en u kunt meevaren met de historische slepers. Maar wist u dat u volgende donderdag ook vanaf Maassluis naar Rotterdam kan meevaren met de schepen, en zondag terug? De vloot legt aan in de Rijnhaven bij de Rijnhavenbrug in Rotterdam. 

De Maassluise vloot bestaat uit de Elbe, Furie, Bruinvisch, Maassluis, Steenbank en het Zeekadetkorps met de Rigel. De Tonijn en Jansje zijn zeer waarschijnlijk ook aanwezig, maar dit is nog niet zeker in verband met de grondige restauratiewerkzaamheden waar zij middenin zitten.

Naast de activiteiten op het water zijn ook Maassluizers te vinden op de wal. Aan de Leuvehaven staat het Nationaal Sleepvaart Museum met een uitgebreide kraam. Ervaar Maassluis staat met een pagode tent op de Wilhelminapier voor Hotel New York.
 
Het is tijdens de Wereldhavendagen mogelijk om mee te varen met de Furie en de Elbe. Het is ook mogelijk om met de Elbe, Furie en de Bruinvisch vanaf Maassluis mee te varen naar Rotterdam. Hetzelfde geldt voor de terugreis op zondag naar de thuishaven.

Kijk voor tijden en prijzen HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *